Het kasteel stond sinds een brand in 1932 leeg, tot de leraar het ontdekte. Ongelooflijk!

Deze kasteelruïne lijkt rechtstreeks uit een Disney film te komen. Maar net zoals veel andere kastelen op de wereld, is het gebouw vervallen en bijna vergeten. Tot een leraar besloot om hier iets aan te doen.

Het is een echt sprookjeskasteel in de Franse regio Poitou-Charentes, omgeven door bossen en een mooie gracht. Met zijn hoge torens met spitse toppen, pinakels, kun je je voorstellen hoe prachtig geklede dames en heren hier in in 13e eeuw in de middeleeuwen in dit kasteel rondliepen.

befe860aae0ecc47c018581c854e9e06_castle3

Het kasteel heet Chateau de la Mothe-Chandeniers, en was na 1200 de thuisbasis van de machtige Barclay dynastie. Ze waren niet koninklijk, maar hadden al meerdere generaties een nauwe relatie met het koningshuis.

In de middeleeuwen werd het kasteel veroverd door de Britten, en tijdens de Franse Revolutie werd het geplunderd. Daarna ging het eigendom van kasteel van de ene eigenaar naar de andere. Maar na een brand in 1932 werd het kasteel achtergelaten en is het nu een prachtige onbewoonde ruïne.

Maar het kasteel heeft een groot potentieel om opnieuw iets groots te worden. Het vereist alleen dat iemand dit ziet. De persoon die dit onder de aandacht wil brengen is leerkracht Marc Deyemer, die de rechten van het kasteel in 1981 kocht, met hoge verwachtingen om het kasteel in zijn oude glorie te herstellen.

Het bleef echter een droom vanwege de problemen die ontstonden toen een Franse bank het land rond het kasteel kocht. Deyemer is daardoor niet in staat geweest te beginnen met de renovatie, en nu neemt de natuur steeds meer bezit van het kasteel. Beleggers en liefhebbers, die allemaal staan te popelen om het kasteel op te knappen, zijn een campagne begonnen om het kasteel te redden, maar het lot van het kasteel is nog steeds onzeker.

We kunnen alleen maar hopen dat dit prachtige sprookjesachtige kasteel gered zal worden voordat het te laat is. Het kasteel heeft zowel karakter als een rijke geschiedens, die beide te waardevol zijn om verloren te laten gaan. Neem een kijkje bij het kasteel middels de video hieronder, en deel hem met je vrienden als je het kasteel net zo spectaculair vindt als wij.