Het kleine meisje is al 95 jaar dood. Maar dan opent ze opeens haar ogen. IJzingwekkend!

In het Siciliaanse Palermo staat een eeuwenoud klooster van de Kapucijner monniken. Maar het is niet beroemd omwille van de oude muren, maar eerder voor wat eronder ligt: een graf met meer dan 2.000 mummies. In een glazen kist tussen al deze lijken had ook een heel bijzonder meisje haar laatste rustplaats gevonden.

mummie1

Rosalia Lombardo was slechts 2 jaar oud toen ze in 1920 aan een longontsteking overleed. Haar vader, officier Mario Lombardo, kwam bijna om van verdriet voor zijn kleine prinses. Hij wilde haar herinneren zoals ze was, een mooi, rustig meisje. Daarom droeg hij Alfredo Salafia – een specialist in het balsemen van lijken – op om haar voor de eeuwigheid ook ze te bewaren. Hij verving het bloed van het meisje met formaline en behandelde haar lichaam met alcohol en zuur. Het resultaat van zijn werk is op zijn zachtst gezegd uniek.

mummie2

Het lijkt erop alsof de peuter met de blonde krullen rustig in slaap was gevallen, zonder ooit nog wakker te worden – maar toch is ze al bijna 100 jaar dood! Maar ze draagt een griezelig geheim met zich dat mensen eraan doet twijfelen of ze wel echt dood is.

mummie3

Vele bezoekers zagen allemaal hetzelfde: Rosalia opent en sluit de ogen! Experts zeggen dat dit het gevolg is van een optische illusie veroorzaakt door het invallende licht door het deksel van de doodskist. Maar als je ze van dichtbij bekijkt, krijg je toch kippenvel …

Hieronder zie je dit fascinerende fenomeen in beweging. Rosalia Lombardo, de slapende schoonheid van de crypte, is een van de best bewaarde mummies ter wereld. Het meisje ziet er nog net zo uit als toen ze nog leefde – als een klein onschuldig schattig meisje. Als ook jij onder de indruk bent van deze “levende mummie” met de open ogen, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!