Het verhaal van een prachtige baby die zonder neus geboren werd, en toch altijd lacht!

Elke ouder wenst dat zijn of haar baby op deze wereld gezond en gelukkig geboren wordt.

Helaas is dat niet altijd het geval. Wanneer Brandi McGlathery op 4 maart 2015 haar baby Eli op de wereld zette, miste hij zijn neus.

Brandi had geen enkele reden om te vermoeden dat haar baby niet normaal zou zijn, en net zomin hadden de dokters. Maar toen Eli geboren werd, wisten ze het uiteraard. Ze wisten helemaal niet dat deze vreemde afwijking eigenlijk een vermomd geschenk was.

Eli werd snel overgebracht naar een ander ziekenhuis, zonder dat de moeder goed en wel besefte wat er aan de hand was. Hij kreeg de diagnose “congenitale arhinia” – een zo zeldzame aandoening dat maar 47 mensen het ooit hebben gehad.

neus

De kersverse moeder was bang dat ze van haar baby gescheiden werd. Ze voelde zich “bang, alleen en verward” en woelde en draaide in haar ziekenhuisbed.

“Elke 15 minuten belde ik om te weten of mijn baby nog leefde”

De grootste uitdaging voor Eli is dat hij niet tegelijk kan eten en ademen. De baby had een tracheotomie nodig zodat hij door zijn luchtpijp zou kunnen ademen.

Helaas moet hij jaarlijks chirurgische ingrepen ondergaan om hem gezond te houden. Mama voelde zich depressief bij de gedachte van de ziekenhuisrekeningen alleen al, maar dat veranderde allemaal toen ze Tessa Evans ontmoette.

Net zoals Eli werd ze geboren zonder neus, maar zij had slechts een operatie ondergaan, vorig jaar in juni, namelijk om haar een protheseneus te geven.

Haar protheseneus zou met haar gezicht vergroeien. Brandi wist dat Eli dezelfde operatie als Tessa nodig had.

Door een ongelukkig toeval dat beide families naar Atlanta bracht, konden Eli en Tessa elkaar ontmoeten!

Tessa’s moeder, Grainne Evans, deelde haar ervaring op Facebook:

“Om Tessa aan Eli te kunnen voorstellen was als een droom die werkelijkheid werd en het betekende echt alles voor ons om eens met deze familie te kunnen samenzitten. Tessa was helemaal weg van Eli en knuffelde hem de hele tijd en streelde zijn hoofdje. Het was heerlijk om te zien hoe Eli helemaal opfleurde. Voor hen, was het net zoals het ontmoeten van een nieuwe vriend; voor ons was het zoveel meer!”

Eli heeft net zo mooie opengesperde oogjes en is even schattig als elke andere baby.

Ondanks de uitdagingen waar Eli en Tessa elke minuut van de dag voorstaan, blijven ze altijd lachen. Wat een bron van inspiratie en positivisme voor ons!

DEEL je reactie op dit verhaal in de onderstaande commentaren!https://youtu.be/psluhyXEJ-s