Hij goot een hele fles azijn leeg in de toiletpot. Toen gebeurde er DIT! Zoiets had ik nooit verwacht!

Hoogstwaarschijnlijk houdt niemand van een vieze toiletpot met van die vieze vlekken en/of kalkresten. Als deze zich in jouw toiletpot bevinden is het vaak ook nog lastig om ze weg te krijgen, maar daar hebben wij een simpele oplossing voor gevonden!

De allergrootste oorzaak voor dit vervelende probleem is hard water. De hardheid van het water wordt geregeld door de hoeveelheid kalk dat in het water is opgelost. Als we echt kritisch gaan kijken gaat het om twee verschillende stoffen: kalk en magnesium.

Wanneer het water na een tijdje opdroogt blijven er bepaalde stoffen achter wanneer er teveel kalk en magnesium in je water zit. Als je het zat bent om tegen de bruine of witte aanslag in je toiletpot aan te moeten kijken, dan kun je het beste azijn gebruiken om je toiletpot te ontkalken.

Wanneer je denkt dat azijn meestal bij producten zoals voedsel wordt gebruikt heb je het mis. Het kan ook in je toiletpot worden gebruikt. Doormiddel van azijn toe te voegen toiletpot en andere keramische oppervlakken mee schoonmaken (ontkalken). Hoewel het niet één van de snelste manieren is, is het zeker wel effectief.

Zo werkt het:

Giet een scheutje schoonmaakazijn in je toiletpot.
Doop de toiletborstel in de pot en borstel de randen van de toiletpot goed in.
Laat dit een nachtje staan, de volgende ochtend even doortrekken en de kalkaanslag is verdwenen.

Je moet het natuurlijk wel goed ventileren als je met schoonmaakazijn aan de gang gaat. Dankzij deze truc zul je nooit meer last hebben van kalkresten!

Vond je dit een nuttige tip, vergeet deze dan niet te delen met je vrienden op Facebook!

Bron: tipsenweetjes.net