Hij ontdekte hoe je kip klaar kunt maken, zoals bij de KFC. Kijk nu om de geheimen te ontdekken. Dat wordt smullen!

Het is wellicht de meest legendarische fastfoodketen ter wereld. Nicko maakte zijn eigen huisgemaakte versie van KFC Kentucky fried chicken nadat de verzoeken hiervoor maar bleven binnenstromen. Om wettelijke redenen moest hij het recept een beetje aanpassen, maar hij verzekert ons dat het minstens even lekker smaakt.

kip

Hij begint met een kom met bloem (meel) en voegt zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en paprika toe. Nu alle specerijen gemengd zijn, begint hij met de vloeistoffen. In een andere kom giet hij melk en eieren samen. Voor de kip kiest hij voor vleugeltjes en pootjes met het vel nog aan, hoewel ook andere delen gebruikt kunnen worden. Na de stukken kip in de twee mengsels gedrenkt te hebben, plaatst hij ze zorgvuldig in de frituur.

Nadat de kip 12 tot 15 minuten gekookt heeft is het vel donker en knapperig en mooi goudbruin van kleur. Hij legt ze vervolgens in een schaal met keukenpapier om het vet te laten uitlekken. De gefrituurde kip ziet er heerlijk uit en Nicko geniet zichtbaar van zijn recept. Dit eenvoudige receptje moet je thuis zeker ook eens proberen!