Hij vond de huilende baby op de grond naast zijn dode moeder. Als hij het oppakt… ONGELOOFLIJK!

Omdat hij opgroeide in het rurale Montana ontwikkelde Casey Anderson een speciale band met de natuur. En daar horen uiteraard dieren bij. Maar deze man uit Montana ontwikkelde een voorliefde voor beren. Hij kreeg snel de bijnaam “Animal Magnet” en zijn hele leven lang wijdde hij aan beren en één bruine beer in het bijzonder.

beer

Als tien jaar lang is Anderson bevriend met een grizzly beer genaamd Brutus die meer dan 350 kg weegt. Ondanks zijn ruwe naam is Brutus ontzettend lief en aardig. Anderson vond Brutus verlaten naast zijn dode moeder tijdens een trip door de bergen van Alaska. De Animal Magnet redde en adopteerde Brutus als welp en wijdde zijn leven aan de opvoeding van de beer.

Toen Brutus het huis ontgroeid was, stichtte Anderson de Montana Grizzly Encounter Rescue and Educational Sanctuary. Via deze organisatie werkt Anderson samen met Brutus aan de educatie van mensen en kinderen over grizzly beren en tracht hij ze van de lijst van bedreigde diersoorten te halen.

Als je de onderstaande video bekijkt, zal je de geweldige relatie tussen Anderson en Brutus met je eigen ogen kunnen zien. Wie wist dat een mens en een beer de beste vrienden konden zijn?

DEEL deze adembenemende video met iedereen die je kent!