Hij vond deze huilende baby op de grond, naast zijn dode moeder. Als hij het oppakt…

Omdat hij opgroeide op het platteland van Montana ontwikkelde Casey Anderson een bijzondere band met de natuur. En dat heeft ook betrekking op dieren. Maar deze man uit Montana ontwikkelde een bijzondere voorliefde voor beren. Hij kreeg al snel de bijnaam “Dieren Magneet”. En al sinds mensenheugenis wijdde Anderson zijn leven aan beren en een bruine beer in het bijzonder.

baby

Al meer dan tien jaar lang is Anderson bevriend met een bruine grizzlybeer van wel meer dan 350 kg genaamd Brutus. Ondanks de ruige naam is Brutus alleraardigst en een grote vriendelijke reus. Anderson vond Brutus naast zijn dode moeder tijdens een trip door de bergen van Alaska. De “Dieren Magneet” redde en adopteerde Brutus als een welpje en wijde zijn leven aan de opvoeding van de kleine bruine beer.

Toen Brutus het huis ontgroeide, richtte Anderson het Montana Grizzly Encounter Rescue and Educational Sanctuary op. Anderson en Brutus proberen het grote publiek te onderwijzen over bruine beren en hen van de lijst van bedreigde diersoorten af te krijgen. Halfweg de video begrijp je al hoe bijzonder de band tussen deze twee wel is. Wie wist er eigenlijk dat een mens met een beer bevriend kon zijn?

DEEL deze geweldige video met iedereen die je kent!