Hij was in de keuken toen hij een geluid uit zijn kopje hoorde komen. Wat hij vindt?

Dieren zijn geweldig, ook al kunnen ze gevaarlijk of lelijk zijn. Veel mensen houden zelfs van de “ongewone” dieren zoals muizen, ratten of zelfs fretten. Maar er zijn ook dieren die onmogelijk te waarderen zijn, specifiek bepaalde insecten. Een man in Thailand had niet gedacht dat hij zoiets engs zou vinden toen hij wat te drinken ging halen. Toen hij in zijn kopje keek vond de man een krioelend insect op de bodem, met 27 poten.1-7

Wat de man gevonden had was een vrouwtjes bodemduizendpoot, met de wetenschappelijke naam Geophilomorpha. Deze duizendpoten zijn echte enge beestjes. Ze kunnen best groot worden en kunnen ook hard bijten. Als je ooit door een van deze dieren gebeten wordt kun je uitslag verwachten, zwelling en flinke koorts. Hun gif is niet dodelijk maar kan je wel heel ziek maken.

2-5

Hun zicht is beperkt tot licht en donker, maar ze hebben andere zintuigen waardoor het hele goede jagers zijn, dus ben voorzichtig met je vingers!

3-3

Dit lijkt echt iets uit een videogame of een horrorfilm.

4-3

De duizendpoot draagt zijn jongen met zijn poten om ze te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Het is een lange lijn van liever niet.

5-2

Dit insect gaf me echt rillingen door er alleen maar naar te kijken. Als dit in een kopje opduikt in mijn huis zou ik me echt zorgen maken!

1-8