Hij wil weten waarom zijn vrouw elke avond zo moe is. Hij bespioneert haar een ganse dag lang. Wat hij te zien kreeg, had hij NOOIT verwacht!

“Wie draagt de zwaarste last? Mannen of vrouwen?”

Met deze vraag begint de kortfilm die voor het “Itsumo-Arigato-Project” (Project Eeuwig Dankbaar) door Kao Corporation in Japan werd opgenomen. Velen gaan ervan uit dat dit het “sterke” geslacht moet zijn: de mannen. Wanneer er boodschappen gedaan worden, is het misschien wel meer waarschijnlijk dat de man met de zwaarste tas moet sjouwen of met een kind in zijn armen moet rondlopen. Maar hoe zit dat met een gewone doordeweekse dag zoals een maandag of een donderdag?

9cbe66e2f6998e56d7d30cfec5908371

Een onderzoek bij 100 mannen en vrouwen in de straten van Tokyo heeft uitgewezen dat vrouwen gemiddeld 7,2 kg dragen, dubbel zoveel dan mannen dagelijks gemiddeld door de stad dragen. 18 % van de ondervraagde vrouwen droeg zelfs meer dan 15 kg.

Om aan te tonen dat vrouwen vaak veel meer gewicht ronddragen, zien we in deze kortfilm een normale dag in het leven van deze vrouw en haar zoon. De echtgenoot bespiedt haar stiekem op een monitor in een bestelwagen, maar is sprakeloos als hij ziet wat er elke dag gebeurt als hij aan het werk is.

Weet jij wat je partner de hele dag doet? Deze echtgenoot lijkt alvast verrast te zijn dat zijn vrouw haar dag van ’s morgens tot ’s avonds zo doorbrengt.

Wat een ontnuchterende ervaring! We nemen dingen waarvoor we erg dankbaar zouden moeten zijn vaak als vanzelfsprekend aan. Een eenvoudige “dank je wel” kan een grote steun betekenen. Wanneer was de laatste keer dat je de mensen in jouw leven oprecht bedankt hebt?