Hij wordt knalrood nadat hij voor de jury heeft gezongen… Maar kijk eens wie daar aan de zijkant staat

Muziek kan echt als een reddende engel fungeren, zelfs als het erop lijkt dat dingen niet slechter kunnen worden. Er is een reden waarom enkele mensen hun hele leven wijden aan het geven van muziektherapie. De resultaten zijn werkelijk verbluffend.

Als iemand individueel lijdt, kan zo’n persoon zijn of haar eigen muziektherapie beginnen. Het leren spelen van een muziekinstrument kan een enorme kalmerende werking op een mens hebben. En het zorgt er daarnaast voor, dat je even niet meer denkt aan de lastige periode die je meemaakt.

jaycob-curlee

Toen Jaycob Curlee nog maar 5 jaar oud was, kwam de kinderbescherming bij hem thuis op bezoek en werd hij weggenomen bij zijn biologische ouders. Zijn toenmalige thuissituatie was doordrenkt met drugsgebruik en ouders die regelmatig in de gevangenis zaten. Dit was duidelijk geen gezonde omgeving voor een kind om in op te groeien.

Toen Jaycob en zijn kleine zusje pleegzorg kregen, begon hij zich bezig te houden met muziek om op die manier de pijn te verzachten. Uiteindelijk besloten zijn ouders helemaal niet meer bij hem op bezoek te komen. En ook al hadden zijn vader en moeder hem niet best behandeld, toch miste de kleine jongen ze. Hij en zijn zus voelden zichzelf meer een last in plaats van geliefde mensen. Het enige wat Jaycob had was zijn muziek.

Maar op een dag veranderde zijn leven in een oogwenk. Na een lange periode van onbegrip over het gevoel waarom niemand van hem kon houden, ontmoette Jaycob en zijn zus eindelijk hun liefdevolle ouders.

Nu maakt Jaycob gebruik van zijn muzikale talenten, die hij ontwikkelde in moeilijke tijden en probeert daarmee zijn dromen waar te maken.

Blijf kijken totdat de jury opstaat uit hun stoelen…