Hij zet een glazen bak ondersteboven neer in zijn vijver, maar kijk wat de vissen vervolgens doen… Ongelooflijk!

We hebben al veel doe-het-zelf ideetjes voorbij zien komen die te maken hebben met honden of katten, maar nog nooit eentje die te maken heeft met vissen. Tot nu!

aquarium, tuin, vissen, koikarpers

In 2011 zette de Duitse YouTuber “TCHelmut” een video online van zijn creatieve ‘vissen toren’ die hij zelf had gemaakt voor zijn koikarpers. Elke dag zwemmen er 20 koikarpers de toren in. Sommige vissen blijven zelfs een paar uur lang in de toren zitten om te genieten van het uitzicht. De vissen in deze vijver zullen zeker met de eerste zonnestralen de toren in gaan. Dit komt omdat de gevoelstemperatuur van het water in de toren al snel hoger is dan in de rest van de vijver. In plaats van een standaard horizontaal aquarium, ziet dit aquarium eruit als een verticale observatietoren.

De toren is gemaakt van 1 centimeter dik glas. Het is fascinerend om de vissen in de toren te zien zwemmen – ze lijken er echt plezier in te hebben. Tevens zie je nu niet alleen de bovenkant van de vis, maar ook de zijkant. En daar hebben de vissen vaak de mooiste kleuren. Maak je geen zorgen, de koikarpers zijn in staat om gemakkelijk in en uit de toren te zwemmen. Dit is echt een creatief idee dat ik zelf ook wel in mijn tuin zou willen hebben!