Hoe een papa het hele internet voor zich won door zijn aan een rolstoel gekluisterde zoon mee te nemen naar het skatepark.

Vele jongens herinneren zich nog hoe hun vader hen leerde fietsen, voetballen of met een baseball bat swingen. Maar toen de zoon van Philip Van Hise geboren werd, was hij wellicht bezorgd dat hij dit soort herinneringen met zijn jongen nooit zou kunnen creëren.

Callen werd vijf jaar geleden geboren met hypotonische hersenverlamming. Deze zeldzame vorm van de aandoening wordt gekenmerkt door een verlaagde spierspanning, waardoor bepaalde spieren niet gecontroleerd kunnen worden. Callen heeft ook moeilijkheden om te ademen en spraakproblemen.

Ondanks deze uitdagingen leidt Callen een gelukkig leven met zijn ouders en volgt hij momenteel spraaktherapie.

“Hij kan goed communiceren”, vertelde Philip. “Hij leest als de besten. Hij is de primus van de klas.”

Callen’s vaardigheid om te praten leidde onlangs tot een bijzonder verzoek aan papa en mama: hij wilde naar het skatepark. De geweldige ouders die Paula en Philip zijn besloten ze Callen mee te nemen voor een uniek ritje naar het West Valley City Skate Park.

In de video die Paula op Facebook postte zien we hoe papa Callen in zijn rolstoel door het skatepark manoeuvreert. Terwijl ze op en neer gaan, staat er aldoor een brede glimlach op het gezicht van Callen.

“Zijn reactie was het helemaal waard”, zegt Philip. “Het maakt niet uit dat ik helemaal afgepeigerd ben. Zijn geluk is wat telt.”

Paula en Philip focussen zoveel mogelijk op zijn opvoeding en proberen hem overal bij te betrekken.

Hij heeft misschien wel enkele uitdagingen in het leven, maar dat houdt Callen niet tegen om de dingen te doen die hij leuk vindt.

Bekijk de onderstaande video van uit het uitstapje van de familie Van Hise naar het skatepark en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Inspire More