Hoe ziet Assepoester eruit als ze 60 is? En leeft haar prins dan nog steeds? Wat een bijzondere beelden!

Wat zou Kerstavond zijn zonder de sprookjesklassieker: Drie Hazelnoten voor Assepoester? Deze Tsjechisch-Duitse film begeleidt ons al 40 jaar tijdens koude winterdagen en verwarmt onze harten. Maar wat is er eigenlijk ondertussen van de acteurs geworden? Op het scherm blijven ze eeuwig jong, maar het echte leven gaat gewoon voort.

Ze is iedereens lievelingsprinses. Assepoester had – dankzij haar bazige stiefmoeder – altijd de mooiste jurken. Maar ook zonder haar stiefmoeder was er geen zoals haar: cool, zelfverzekerd en geëmancipeerd. Ze werd gespeeld door de toen 19-jarige Libuše Šafránková. Een perfecte keuze voor de rol.

asse

Libuše Šafránková is met haar 60 jaar ook vandaag nog een zeer populaire actrice in Tsjechië. Laatst was ze in 2013 nog in de bioscoopfilm “Sukničkáři” te bewonderen.

asspoester1

Ook het sprookje is ze tot op vandaag trouw gebleven. Ze trad onder andere op in “De Prins en de Avondster” en de “Zouten Prins”. Haar laatste sprookjesachtige film was “Micimutr” uit 2011.

assepoester2

Maar wat was Assepoester zonder haar prins? Die werd vertolkt door Pavel Trávníček. Hij was 3 jaar ouder dan zijn tegenspeelster en ook hij had met Assepoester zijn grote doorbraak.

assepoester3

Pavel Trávníček is tot op vandaag een populaire acteur op televisie en in het theater en bovendien is hij ook werkzaam als voice-over. Hij is driemaal gescheiden en heeft 2 zonen.

assepoester4

Het droomkoppel uit Assepoester maakte overigens nog een andere sprookjesfilm samen. In “De Derde Prins” uit 1982 spelen ze eveneens prins en prinses.

assepoester5

De Koning werd gespeeld door een Duitse acteur: Rolf Hoppe. Hij was een van de meest populaire acteurs van de toenmalige DDR.

assepoester6

Ook vandaag, op de leeftijd van 84 jaar, is hij nog steeds actief. In 1981 speelde hij mee in de Oscar-genomineerde film “Mephisto”.

assepoester7

De koningin werd op verzoek van Rolf Hoppe gespeeld door zijn collega uit het theater Karin Lesch. Wat er van haar is geworden, weet niemand. Ze heeft zich na Assepoester uit de openbaarheid en de acteurswereld teruggetrokken.

assepoester8

En wie herinnert zich nog Doornroosje op het Koninklijke Bal? Zij werd door Helena Růžičková gespeeld. Haar zoon was trouwens ook in de film te zien – als dikke keukenjongen. Helaas overleed hij in 1999 en zijn moeder 5 jaar later.

assepoester9

Interessant om weten wat er van Vítězslav Jandák is geworden. Hij speelt Kamil, een van de vrienden van de prins.

assepoester10

Hij is nog nauwelijks herkenbaar. Tussen 2005 en 2013 maakte hij deel uit van de Tsjechische regering. En hij was zelfs Minister van Cultuur!

assepoester11

Een zeer belangrijk element in de film was uiteraard het Koninklijk Paleis. En het is het enige wat er nog even fris en jong uitziet als toen. De film werd gedraaid in het Slot Moritzburg bij Dresden. De trappen waar Assepoester haar schoentje verloor is tot op vandaag een populaire plek voor bruiloften.

kasteel

Hoewel de acteurs ondertussen verandert zijn, blijft de film eeuwig jong en verfrissend. We verheugen ons alvast op een nieuwe episode van “Drie Hazelnoten voor Assepoester”. DEEL deze interessante achtergrondinformatie met al je vrienden!