Hond die bijna geëuthanaseerd werd, alarmeert de wijk voor een potentieel gevaarlijk gaslek.

Kailey moest sterven. Voor de driejarige hond is de hoogste tijd dat ze geadopteerd wordt, zo niet zal men haar laten inslapen.

De arme hond zit al een jaar lang in een asiel in Georgia en met de dag slinken haar kansen. De reden waarom niemand ze wil hebben is tragisch: Voor Kailey gedumpt werd, werd ze zwaar mishandeld waardoor ze mensen wantrouwt.

“Het probleem is dat ze getraumatiseerd is door het verleden. Als mensen haar willen benaderen, bijt ze naar hen”, zegt verzorgster Jacquelin Berlin.

In haar wanhopige zoektocht naar een nieuwe thuis voor Kailey plaatst Jacquelin een hartverscheurende oproep op Facebook waarin ze smeekt om deze hond een tweede kans te geven. Haar digitale noodkreet vindt gehoor: Suzy Chandler weet meteen dat Kailey perfect in haar gezin zal passen.

De eerste maanden zijn niet eenvoudig want het zal een poos duren voor Kailey zich aan haar nieuwe omgeving aangepast heeft. Maar op 30 december 2016 begint de hond onophoudelijk te blaffen. Suzy weet dat er iets niet klopt: “Plotseling begon ze luid te blaffen en niets kon haar doen ophouden. Het leek wel alsof ze ons iets wilde tonen. Ik begon me af te vragen wat het probleem was.”

Kailey lokt haar baasje meer naar buiten. Als ze in de tuin staan, loopt ze naar een bepaalde plaats waar ze in rondjes begon te lopen. Suzy begreep toen wat er aan de hand was. De geur was nu ook voor een menselijke neus duidelijk waarneembaar: Kailey had namelijk een gaslek geroken. Suzy belde onmiddellijk de brandweer en die stelden vast dat een gasleiding in het huis van de buren lek was. Het lek kon gedicht worden en zo werd een catastrofe vermeden.

Slechts enkele weken voordien wachtte de hond nog een droevig einde in een asiel en nu wordt ze geprezen als een heldin. Wie weet wat er zonder haar gebeurd zou zijn?

DEEL deze heldhaftige hond met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: YouTube en We Love Animals