Horror in de voetgangerszone: Omstaander pakt in z’n eentje een vreselijke dierenbeul aan.

De voetgangers in deze winkelstraat in Liverpool waren getuige van de volgende verschrikkelijke taferelen: een man trekt zijn hond achter zich aan. Als de bange Jack Russel Terriër niet kan volgen, trapt de eigenaar hem met volle kracht tegen het hoofd! Het kleine diertje vliegt door de lucht en laat zelfs bloedsporen achter.

Hoewel geschokte voorbijgangers de gewelddadige man tot rede proberen te brengen en filmen, slaagt hij erin om in zijn nabijgelegen woning te verdwijnen. Michael Lamb, een winkeluitbater, zag het voorval vanuit zijn winkel gebeuren en kon het dier niet aan zijn lot overlaten.

“Ik sloot de winkel en liep achter hem aan, klopte op de deur en kon de hond horen blaffen. Mijn eerste gedachte was: ‘Ik moet die hond daar wegkrijgen’”, verklaart de 42-jarige man.

Hij confronteert de hondenbezitter en kan het dier met de bebloede snuit daadwerkelijk meenemen. Gelukkig had de kleine viervoeter volgens de dierenarts geen zware verwondingen opgelopen en overlaadt zijn redder met natte kussen. Omdat de drievoudige vader al een hond had, kon hij hem helaas niet zelf houden.

Maar hij vond al een nieuwe thuis voor dit kereltje: Kerry Thomas, die een winkel heeft in dezelfde straat, verheugde zich om dit hondje een nieuwe thuis te schenken. En ze had ook al een nieuwe naam voor dit schatje: Mick, naar zijn tweebenige redder.

De politie kreeg de beelden inmiddels ook toegespeeld en stelde een onderzoek in naar de dierenbeul. Mick moet gelukkig niet meer terug naar deze dierenbeul, die hem zoveel leed bezorgde – dankzij de heldhaftige tussenkomst van Michael Lamb!

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Liverpool Echo en Facebook