Iedere zomer spijkert mijn buurman watrezakjes aan zijn deurkozijn. Nu doe ik het ook!

Een van mijn favoriete dingen van de zomer is de familiebarbeque buiten. Iedereen bij elkaar, aansteken die zaak en heerlijk gegrild vlees en burgers eten. De volwassenen pakken meestal een biertje terwijl de kinderen over het gras rond rennen, elkaar nat spuitend met waterpistolen of een bal rondschoppend. Geweldige avonden!

Maar een ding kan ik niet tegen. Vliegen. Overal, op je gezicht, het eten, honderden.

Als je klaar bent met die vieze beesten op je eten, maak je geen zorgen. We hebben een oplossing voor je die je misschien al eens bij je buren hebt gezien.

Hieronder de stap-voor-stap instructies om de vliegen uit je tuin te houden.

“Je kunt dure vliegenzappers kopen, maar waarom als je ook de veilige en humane benadering kunt kiezen? Neem vijf minuten en je hebt een vliegvrije BBQ”, schrijft een gebruiker.

Klinkt moeilijk? Nou het is supermakkelijk en waarschijnlijk heb je alles wat je nodig hebt in huis.
-Plastic boterhammenzakje
-Limoensap
-Tafelzout
-Muntjes
-Water

Doe 2 ½ kop water in een kom met een flinke hoeveelheid zout en limoensap.

“Twee of drie scheuten is genoeg” schreef de gebruiker. “Er is geen precieze hoeveelheid, het houdt gewoon de muntjes blinkend. Roer het mengsel goed. Het ziet eruit als gewoon water maar blijft langer goed met deze ingrediënten.”

Doe het mengsel in een plastic boterhammenzakje tot het bijna vol is en doe de muntjes erin voor je het zakje dicht doet.

Dat is alles! Je anti-vliegapparaat is klaar!

Hang het zakje rond je zomerBBQ op en zorg dat het niet lekt.

Je kunt niet tegen de resultaten opredeneren. De meeste mensen zijn het erover eens dat het werkt en zweren er elke zomer bij.

Een andere gebruiker legt uit waarom het werkt. Het is wetenschap…

“Hier is de reden achter de effectiviteit van huisgemaakte afweermiddelen. Vliegen hebben visuele receptors genoemd ommatidia. Ze hebben geen pupillen als mensen die de hoeveelheid licht controleren die hun ogen binnenkomt. Onze pupillen doen dat wel, ommatidium of niet. Daarom maakt het reflecterende of flikkerende licht hen “bang” omdat ze niet kunnen focussen. Een andere variant is het gebruik van een oude CD. Hang er gewoon eentje in de buurt en laat de zon zijn werk doen! De ronddraaiende CD die het zonlicht reflecteert is een vuistslag voor die plaagvliegen!!! Vertrouw me…het werkt”.

DEEL DEZE TIP alsjeblieft vandaag nog met je familie en vrienden op Facebook!

Bron: wtfbro.nl