Ik ben sprakeloos: Voor het venster van deze Zwitserse verzamelen zich elke dag meer dan 200 kleurrijke “bezoekers.”

Elke dag krijgt de 34-jarige Zwitserse Melanie Barboni bezoek van meer dan 200 vriendjes. Maar de wetenschappelijk assistente, die voor haar beroep naar Los Angeles verhuisde, verheugt zich elke dag weer over haar kleine, trouwe gasten.

Als kind had Melanie een grote droom: “Mijn grote droom als kind was om een kolibrie te zien. Des te blijer was ik om voor mijn nieuwe baan naar Los Angeles te verhuizen, waar kolibries hun natuurlijke habitat hebben.”

“Vandaag wil ik gewoon nergens naartoe reizen waar er geen kolibries zijn. Ze maken mijn leven gelukkiger. Je hebt een slechte dag? Niet getreurd! Er zijn kolibries! Je hebt een goede dag? Kolibries maken het nog beter!”

Iedereen die ooit al eens een kolibrie gezien heeft, kan de passie van Melanie goed begrijpen. Hun glinsterende kleuren zijn ronduit betoverend en het natuurlijk schouwspel dat ze bieden is bijna hypnotisch.

Om elke dag van de kleurenpracht te kunnen genieten, installeerde Melanie voor het raam van haar bureau een voederbakje met nectar, waar de kolibries dankbaar gebruik van maken. Omwille van hun hoge energieverbruik moeten kolibries tot tien keer per dag op zoek naar voedsel. Ondertussen zoeven er dagelijks meer dan 200 kolibries voor het venster van Melanie.

Omwille van haar begeestering voor kolibries staat Melanie bij haar vrienden ondertussen bekend als de “kolibriefluisteraar.” Ook deelt ze haar ervaringen met de kleine vogeltjes met andere fans op het internet.

Met 90 slagen per minuut zijn hun vleugeltjes zo snel dat de bewegingen nauwelijks waarneembaar zijn voor het menselijke oog. Ze behalen snelheden tot 98 km/u en zijn daarmee de jets onder de vogels. Hun kleine hartjes kloppen wel 600 keer per minuut en bij extreme inspanning is dat zelfs het dubbele. Bij lage temperaturen slagen ze er dan weer in om hun hartslag te verlagen naar 40 slagen per minuut.

Bekijk het verslag hieronder en DEEL dit als ook jij van kolibries houdt!

Bron en afbeeldingen: Bored Panda