In de jaren ’50 moesten vrouwen DIT voor hun echtgenoten doen. Dit is gestoord!

Het is fascinerend om te leren hoe mensen vroeger leefden – zeker als we ontdekken dat er eigenlijk niet zo gek veel veranderd is.

Soms kom je echter uit op oude tradities waarvan je maar moeilijk kan geloven dat mensen ze ook echt volgden – zoals deze geweldige dating rituelen doorheen de geschiedenis.

Maar wat vrouwen in de jaren ’50 verondersteld werden voor hun echtgenoten te doen? Deze tradities liggen ondertussen al lang de straat op!

In mei 1955 publiceerde Housekeeping Monthly een artikel met de titel “De Gids voor de Goede Vrouw”, waarin in detail werd beschreven hoe een vrouw zich zou moeten gedragen, en hoe ze een goede partner voor haar echtgenoot kan zijn, en hoe een goede moeder voor haar kinderen.

Het mag misschien wel een beetje vreemd aanvoelen om deze regels vandaag te aanvaarden, maar het blijft erg interessant hoe de samenleving zich vroeger gedroeg.

wife-1-600x705

1) Bereid het avondeten. Plan goed op voorhand, zelfs de nacht voordien, zodat je een heerlijk maal kan maken dat op tijd klaar is wanneer hij thuiskomt. Op die manier laat je hem voelen dat je aan hem hebt gedacht en dat je bezorgd bent over hem.

2) De meeste mannen hebben erg veel honger als ze thuiskomen en het vooruitzicht van een goede maaltijd (zeker zijn favoriete gerecht) maakt onderdeel uit van de ontvangst die ze nodig hebben.

wife-21

3) Maak jezelf klaar. Neem 15 minuutjes rust zodat je helemaal fris bent als hij aankomt. Verzorg je make-up, doe een lint in je haar en zie er netjes uit. Hij heeft immers net de hele dag met gewoon werkvolk doorgebracht.

4) Wees goedgeluimd en toon veel interesse. Zijn saaie dag moet misschien een beetje opgefleurd worden en een van jouw plichten is om daarvoor te zorgen.

wife-3

5) Ruim alles goed op. Doe een laatste ronde in het huis voor je man arriveert. Ruim schoolboeken, speelgoed, papier, enz. op en stof de tafels af.

1950s-housewife-600x854

6) Tijdens de koudere maanden van het jaar moet je de kachel aanmaken zodat hij daar tot rust kan komen. Je echtgenoot zal zich voelen alsof hij een veilige thuishaven heeft bereikt en orde, en het zal ook jou opbeuren. Door voor zijn welzijn te zorgen, zal ook jij immers heel wat liefde en affectie terugkrijgen.

wife-5-600x750

7) Verzorg de kinderen. Neem enkele minuten om de handen en het gezicht van de kinderen te wassen (als ze nog jong zijn), kam hun haren en, indien nodig, trek hen andere kledij aan.

8) Kinderen zijn kleine schatten en hij wil ze in het toneelstukje zien meespelen. Maak ze weinig mogelijk lawaai. Als hij thuiskomt, zet de vaatwasser, droger of stofzuiger dan uit. Probeer de kinderen aan te moedigen om stil te zijn.

wife-6-600x782

9) Wees gelukkig om hem te zien. Ontvang hem met een warme glimlach en toon eerlijkheid in je verlangen om hem te plezieren. Luister naar hem.

10) Je hebt misschien wel een dozijn belangrijke dingen te vertellen, maar het moment dat hij toekomt, is daar niet het moment voor. Laat hem eerst praten – denk eraan, zijn gespreksonderwerpen zijn belangrijker dan de jouwe.

wife-7

11) Maar er helemaal zijn avond van. Klaag nooit als hij te laat thuiskomt of uit gaat eten, of zonder jou naar andere plaatsen voor entertainment gaat. In plaats daarvan probeer je zijn wereld van stress en druk te begrijpen en zijn echte nood om thuis te kunnen relaxen.

wife-8

12) Jouw doel: Zorg ervoor dat je thuis een plaats van vrede, orde en rust is waar je echtgenoot zichzelf in lichaam en geest kan hernieuwen.

13) Begroet hem niet met klachten en problemen.

wife-10-600x755

14) Klaag niet als hij te laat is voor het avondeten of de hele nacht wegblijft. Beschouw dat als een kleintje in vergelijking met wat hij de hele dag heeft moeten doormaken.

wife-11-600x723

15) Maak het hem comfortabel. Laat hem achterover leunen in een comfortabele zetel of leg hem in de slaapkamer te rusten. Zorg dat je een warm of koud drankje voor hem klaar hebt staan.

16) Leg zijn kussentje klaar en bied aan om zijn schoenen uit te trekken. Praat met een lage, zachte en aangename stem.

wife-53-600x728

17) Stel hem geen vragen over zijn daden of stel zijn integriteit nooit in vraag. Denk eraan, hij is de meester van het huis en zo zal je ook altijd zijn wil uitvoeren. Je hebt niet het recht om hem in vraag te stellen.

wife-13-600x824

18) Een goede vrouw kent altijd haar plaats.

Zou jij deze regels voor huisvrouwen uit de jaren ’50 kunnen naleven? Laat het ons weten!