In dit gezin draagt iedereen tijdens het eten een helm op het hoofd. De reden is zo ontzettend ontroerend.

Gary en Shayna Gutierrez uit Texas zijn al vele jaren gelukkig getrouwd. Ze zijn niet alleen de trotse ouders van de driejarige Camila, maar vier maanden geleden volgde er nog een nakomeling: de schattige Jonas.

De artsen moesten de kersverse ouders na de geboorte echter slecht nieuws meedelen: hun zopas geboren zoon lijdt aan plagiocefalie, beter bekend als een “plat hoofdje.”

“Zijn hoofdje lag slecht in de baarmoeder”, verklaart Gary. “Hij sliep vast en diep, maar altijd in dezelfde houding. Hij sliep in geen andere houding, dus werd het alsmaar erger.”

Hoewel velen er nog nooit van gehoord hebben, komt plagiocefalie relatief vaak voor bij pasgeborenen. Met de hulp van een correctiehelm kan de misvorming normaal binnen de twee maanden verholpen worden. Een paar dagen nadat Jonas zijn eerste helmpje kreeg, nam Camila haar fietshelm en zette hem uit solidariteit met haar vier maanden oude broertje op. Kort daarop begonnen ook mama en papa een helm te dragen om de kleine rakker een beetje op te vrolijken. Zo voelt hij zich niet zo alleen!

Zo volgde er uit deze negatieve ervaring toch nog iets positief. Sindsdien draagt het hele gezin bijna de hele dag een helm, tijdens het eten, koken of spelen – en dat allemaal zodat Jonas zich niet alleen zou voelen.

Ondertussen laten de eerste resultaten zich al zien. Zijn hoofdje wordt dag na dag stabieler en ronder.

Weldra zal het kleintje een compleet normaal leven kunnen leiden. En dan kunnen ook Camila, Gary en Shayna hun helmen weer aan de haak hangen. Jonas mag gelukkig zijn dat hij zo’n geweldige familie heeft!

Bron en afbeeldingen: Facebook