Jaarlijks worden er miljoenen van verkocht. Maar wees voorzichtig, want het doodt je. WAARSCHUWING!

Als alternatief voor het roken van tabak worden elektronische sigaretten of e-sigaretten zoals ze ook wel genoemd worden, gepromoot als de “gezondere keuze”. Maar deze nieuwe technologie werd nog niet uitgebreid getest, tot recent, en bleek dat deze gezondheidsclaims niet altijd even gefundeerd zijn. Nieuw bewijs toont aan dat deze toestelletjes helemaal niet zo onschuldig zijn als aanvankelijk gedacht.

Ontdek waarom!

sigaret1

E-sigaretten kunnen potentieel leiden tot metalen deeltjes in je longen die kanker en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Maar deze e-sigaretten zijn ook gevaarlijk gewoon wanneer ze in je zak zitten!

Een tiener moest onlangs ondervinden hoe gevaarlijk deze e-sigaretten precies zijn. Op de leeftijd van amper 19 gebruikt Austin Dunn uit Oklahoma op dagelijks basis e-sigaretten. Hij bewaarde het in zijn zakken voor regelmatig gebruik. Maar op een dag begonnen de muntstukken in zijn zak tegen het toestel te wrijven. Toen de muntjes de batterij raakten, vatte het toestel vuur en stond zijn broek in brand.

Austin voelde de hitte en greep de e-sigaret met zijn hand. Zijn hand raakte zwaar verbrand en Austin moest behandeld worden voor tweede- en derdegraads brandwonden. Deze ongelukken gebeuren met vele e-sigaretten. En naast het gevaar van ontbranding in je zakken zijn er nog de niet onderzochte gevolgen op lange termijn. Wees dus voorzichtig!

Kijk hoe de e-sigaret ontploft in de zak van de man op de bewakingscamera van een tankstation.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met je vrienden en familie op Facebook!