Jongen schreeuwt het uit als mama zijn T-shirt uittrekt – kijkt wat beter en beseft de vreselijke waarheid.

Als je je kinderen in de kleuterschool achterlaat, verwacht je uiteraard dat ze in veilige handen zijn. Je kunt je dus het gevoel wel voorstellen als je zoon of dochter met grote, rode wonden op de rug thuiskomt. Dit is de vreselijke ontdekking die een moeder deed – zelfs al liet het personeel van de kleuterschool uitschijnen dat er die dag niets bijzonders was gebeurd.

Toen Jannica haar zoontje op dinsdag 29 augustus van de kleuterschool in Zweden ging afhalen, leek alles in orde. Het personeel begroette haar en ze hadden niets bijzonder te melden. Maar Jannica wist niet dat haar thuis iets vreselijks te wachten stond.

In een Facebookpost, die duizenden keren gedeeld werd, vertelt Jannica wat er gebeurd was:

“Zoals gewoonlijk onze kleine jongen bij de kleuterschool opgehaald – begroette zijn leraar en dan vertrokken we. Even wat kletsen met drie leraren aan de uitgang. Niets speciaal. Een doodgewone dag. Nadat hij zijn eten op had, was het tijd voor een badje. Laten we dit zeggen – het was het ergste badje dat ik ooit al gegeven heb”, schrijft Jannica.

Toen Jannica de rug van haar zoon zag, verstijfde ze.

“Eerst en vooral kreeg ik zijn shirt niet uit. Het zat een beetje vast. Toen ik het voorzichtig begon uit te trekken, brak mijn hart”, schrijft ze. “Er waren minstens 15 bijtwonden en de helft ervan lag open. Dus het kind dat hem gebeten had, moet zo hard gebeten hebben dat hij bloedde.”

Het was echter niet de eerste keer dat haar zoon verwond raakte op de kleuterschool.

Amper een week eerder, viel hij en raakte verwond toen de leraar hem op de grond wilde neerzetten.

“Hij kon zijn evenwicht niet vinden voor ze hem losliet. Dus moest hij twee tandjes laten trekken. Ik moest verschillende dagen bij hem thuisblijven. Hij kon niet eten en moest pijnstillers krijgen om te kunnen slapen”, schrijft Jannica op Facebook.

Jannica begrijpt niet waarom het personeel haar dit niet meteen meldde.

“Hoe kunnen ze in godsnaam vergeten ons in te lichten en hoe kan het in godsnaam zijn dat onze zoon 15 bijtwonden heeft? Hij moet wellicht zijn ogen eruit gehuild hebben terwijl dat ander kind hem op de grond hield. Waar waren de leraren op dat moment? Die gedachte alleen al doet me huilen – je moeten voorstellen dat je kind daar hulpeloos op de grond ligt te worstelen en te huilen.”

Het is inderdaad nauwelijks te geloven dat het personeel dit niet opmerkte.

DEEL dit bericht om aandacht te vragen voor de vreselijke ervaring van deze moeder!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Newsner