Katten redden 15 maanden oud meisje van de verstikkingsdood.

Sophie Hellyer, haar levensgezel Mike Sawyer, hun 15 maanden oude dochter April en de twee katten Pixie en Simba wonen samen in het Engelse graafschap Wiltshire. Sinds Sophie en Mike ouders werden, veranderde hun leven 180 graden, maar ook de viervoeters moesten zich aan hun nieuwe familielid aanpassen. En met succes want de twee katten hielden vanaf haar geboorte van het meisje en wijken geen ogenblik van haar zijde.

Het leven van de jonge familie verloopt erg rustig, tot de ouders in de nacht van 14 november 2016 de schrik van hun leven krijgen.

Rond 1 uur ’s nachts werd het paar verrassend gewekt door kater Simba die met zijn klauwtjes maar in het tapijt bleef krabben. Geërgerd door deze nachtelijke onrust manen ze de kater aan om ermee op te houden. Maar enkele seconden later springt Pixie op het bed, begint luid te miauwen en kracht aan de beddenlakens – dit gedrag is hoogst ongewoon voor de twee viervoeters.

Omdat ze denken dat de katten misschien naar het toilet moeten, opent Sophie de deur. Pixie raast haar als een gebeten hond voorbij en stuift meteen de kinderkamer binnen. Sophie gaat achter de katten aan en de 26-jarige moeder steekt het licht in de kinderkamer aan. Als ze dan een vreemd geluid hoort, vergeet ze de katten meteen.

De kleine April ligt in haar bedje en maakt een verschrikkelijk, rochelend en hoestend geluid. Sophie neemt April meteen in haar handen. Enkele ogenblikken beseft ze: April dreigt te stikken. In paniek roept ze Mike, die zich meteen naar de kinderkamer rept. Omdat Sophie noch Mike ervaring hebben met eerste hulp bij ongevallen, handelen ze instinctief. De 25-jarige vader houdt April op haar rugje. Na een paar klopjes volgt de opluchting: er vallen vier kleine stukjes uit de mond van het meisje. Daarop gaat het onmiddellijk weer beter met het meisje.

Haar ouders hebben nog even de tijd nodig om van de schok te bekomen. Want wat April uitspuugde waren simpele druiven.

Omdat Sophie en Mike hun dochter gezond te eten willen geven, krijgt ze veel fruit en groenten, zo ook die namiddag. April houdt van druiven en at er die namiddag een heleboel.

Na dit vreselijke incident beseften de ouders dat het meisje haar druiven niet kauwde, maar gewoon zo ingeslikt had.

Sophie en Mike zullen het heldhaftige optreden van hun katten nooit vergeten, want moesten Simba en Pixie hen niet wakker gemaakt hebben, zou het meisje ongetwijfeld in haar slaap gestikt zijn.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met elke dierenvriend die je kent!

Bron en afbeeldingen: The Sun