“Keltische vrouwen” beginnen populaire klassieker te zingen. Maar als de kinderen erbij komen, zwellen de tranen in iedereens ogen op.

Een cover brengen van een nummer van “Simon & Garfunkel” is zelfs voor getalenteerde en ervaren muzikanten een heuse opgave. Maar je eigen versie brengen van “Bridge Over Troubled Water” is waar iedereen voor terugschrikt – iedereen dat is behalve “Celtic Woman.”

Deze groep bestaande uit vier dames ging voor een opgewonden publiek zitten en zongen de ziel uit hun lijf.

Nu gaat hun versie van het nummer viraal om alle goede redenen. Van zodra je hen het populaire nummer hoort zingen, zal je begrijpen waarom.

Celtic Woman ontstond in 2004 toen David Kavanagh, Sharon Browne en David Downes besloten dat de wereld een Ierse muziekgroep nodig had die meer focuste op de vrouwelijke kant der dingen! De originele leden waren Chloe Agnew, Orla Fallon, Lisa Kelly en Meav Ni Mhaolchatha.

Ze brachten een geluid dat de wereld eerder nog niet gehoord had, en het was niet meteen duidelijk of de mensen er wel van zouden houden – maar ze namen een vliegende start!

Nu, maar dan 13 jaar na hun oprichting, is de groep populairder dan ooit! De huidige leden, Mairead Carlin, Susan McFadden, Eabha McMahon en Tara McNeill, reizen de wereld rond en treden op voor duizenden schreeuwende fans!

Bekijk hun versie van “Bridge Over Troubled Water” hieronder en DEEL dit met elke muziekliefhebber die je kent!

Bron en afbeeldingen: FaithTap