Kleine jongen ziet hoe mama’s ex zijn jongere zusje aanrandt. Haar proberen redden, kost hem het leven.

Familie is alles luidt het oude gezegde. Een familie hebben betekent ook dat je iemand hebt waarop je in moeilijke tijden kunt terugvallen. Als er een sterfgeval is, kunnen de familieleden de rouw samen beleven en het verlies gezamenlijk verwerken.

Een familie met een sterke band en veel liefde kan elke tragedie overleven. De familie Salone-Daniels ervoeren onlangs het verlies van een achtjarig kind, wiens heldhaftigheid nooit vergeten zal worden.

Elizabeth Salone, een 28-jarige vrouw en huiseigenaar uit Sacramento, California, deelde haar huis met haar achtjarige zoon Dante Daniels en haar zevenjarige dochter Danae Daniels. Op 1 september 2017 vroeg Salone haar 23-jarige vriendje Deandre Chaney Jr. om op haar twee kinderen te passen.

Tijdens haar afwezigheid begon Chaney het meisje seksueel te misbruiken. Dante probeerde op een heldhaftige manier tussenbeide te komen, maar de jongen werd daarop aangevallen door Chaney.

Chaney viel de jongen aan met een hamer terwijl Dante zijn zus tegen het seksueel misbruik wilde beschermen. Chaney viel ook Danae met een hamer en een mes aan.

Toen ze terug thuiskwam hoorde Salone een van haar kinderen huilen en rende de kamer binnen om te zien wat er aan de hand was. Salone werd vervolgens zwaar geslagen met een hamer, vastgebonden, overgoten met aanstekervloeistof en beroofd.

Chaney kon aan de politie ontsnappen en vluchtte helemaal naar Winnemucca waar hij daags nadien door de politie werd opgepakt.

Dante Daniels zou zes dagen na de aanval hersendood verklaard worden. Zijn oma, Monique Brown, zei dat Daniel zijn leven gaf om “zijn zus te proberen beschermen tegen een kinderverkrachter en daarom werd hij zo zwaar geslagen.”

Salone en Danae overleefden de aanval, maar bleven zwaargewond achter. Salone zal wellicht haar linkeroog verliezen en Danae zal “heel veel hulp” nodig hebben om het trauma te verwerken.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit verhaal zodat deze kleine held nooit vergeten zou worden!

Bron en afbeeldingen: Liftable