Kort na hun huwelijk verdween haar man spoorloos. 70 jaar later ontdekt ze eindelijk wat er met hem gebeurde

Slechts zes weken na hun huwelijk verloor de Texaanse Peggy Harris haar jonge echtgenoot Billie D. Harris. Het was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en het zou een gebeurtenis zijn die haar leven voorgoed zou veranderen. Toch is het pas 70 later jaar als ze de verrassende waarheid achter de verdwijning van Billie ontdekt.

Heel haar leven wachtte de Texaanse vrouw, tegen beter weten in, op haar man en besloot ze om nooit te hertrouwen. Maar nooit kreeg ze uitsluitsel over hoe het met Billie was afgelopen. Een van haar familieleden besloot daarom om de waarheid te achterhalen. De militaire archieven werden geraadpleegd en uiteindelijk kwam de waarheid dan toch boven tafel..

Die waarheid bevindt zich aan de andere kant van de oceaan, in het kleine Franse dorpje Sales. Daar is namelijk een geheel plein vernoemd naar haar man Billie en drie keer per jaar organiseren de inwoners van het dorp een mars naar het plein. Maar waarom heeft dit kleine Franse dorp eigenlijk de naam van Peggy’s echtgenoot gebruikt voor een plein?

In deze emotionele video kom je achter de verrassende waarheid. Billie heeft vlak voor zijn dood een heldendaad verricht waar de inwoners van Sales hem eeuwig dankbaar voor zijn..

Werd jij ook zo geraakt door deze bijzondere video? Deel de beelden dan met jouw vrienden en familie.

Bron: http://filmpjevandedag.nl/echtgenoot-verdween-vlak-huwelijk-70-jaar-later-ontdekt-trieste-waarheid/