Leuk! Deze moeder strijkt een plasticfolie en maakt zo een fantastisch spel voor haar kinderen.

Eindelijk! De zomer is er! We kunnen het nauwelijks geloven, maar binnenkort maken we met familie en vrienden weer plezier onder een blauwe, stralende hemel. Deze truc biedt het perfecte spel voor jong en oud! Je hebt het volgende nodig:

  • 1 dikke plastic folie
  • 1 strijkijzer
  • vetvrij papier
  • tape (duct tape)
  • veel water

En zo maken we het:

1. Spreid de plastic folie op een grote, vlakke ondergrond en vouw het in twee.

plastic1

2. Voor de volgende stap moet je de randen van de plastic aan elkaar kleven. Neem een strijkijzer en perkamentpapier. Vouw het papier in de lengte doormidden.

plastic2

3. Schuif het bakpapier over de rand van de folie, zodat de folie als een hotdog tussen het papier ligt.

plastic3

4. Als het strijkijzer warm genoeg is, begin je het papier te strijken. Ze smelten de randen aan elkaar, zonder stuk te gaan. Zorg er wel voor dat je niet te lang strijkt en het ook zeker niet te warm laat worden.

plastic4

5. Werd alle zijden op deze manier af. Op een hoek moet je enkele vingers plaats openlaten. Dit vormt het gat waarlangs we water gaan inbrengen.

plastic5

6. Ga nu naar buiten en vul de folie aan deze hoek aan de hand van een tuinslang met water. Voor een bont effect kan je ook een beetje levensmiddelenkleurstof toevoegen.

plastic6

7. Als de matras met water gevuld is, droog je het gat met een handdoek af en vervolgens goed afplakken met duct tape.

plastic7

8. En dan is het klaar: jouw watermatras om in de tuin te spelen!

plastic8

plastic9

Hieronder kan je alle stappen nog eens rustig bekijken. Daarmee is een perfecte dag in de tuin verzekerd. Je kunt zoals in de video ook een beetje water op de matras sproeien om er een glijbaan van te maken. Het maken van deze matras alleen al is een welgekomen afleiding op een hete zomerdag. En deze geweldige matrassen zijn ook voor grote kinderen en volwassen een leuke afkoeling!

DEEL dit fantastische project met iedereen die je kent!