Levenslange partner overlijdt. Hoe zijn paard reageert op zijn begrafenis is ronduit hartverscheurend.

Wagner Lima, een 34-jarige cowboy uit Paraiba, Brazilië, overleed in een auto-ongeluk. Vrienden zeggen dat hij een geliefde buur en vriend was, en dat zijn dood voor iedereen een harde klap was.

Een vriend die de begrafenis bijwoonde, was het geliefde paard van Wagner, Sereno. Iedereen die Lima kende, kende ook Sereno. De twee waren onafscheidelijk.

De kist wordt langzaam gebracht en Sereno begint te huilen alsof hij beseft dat Lima er niet meer is. Sereno schokte de aanwezigen nog meer toen hij met zijn hoeven begon te stampen en nog harder begon te huilen.

Wagner was een semiprofessionele cowboy die al tien jaar met Soreno aan rodeo’s deelnam. Zijn broer vertelde dat Lima soms geen dingen voor zichzelf kocht om Soreno te eten te kunnen geven.

Soreno zal nu verder bij zijn broer Wando leven. “Het is een eer om te mogen zorgen voor het dier dat mijn broer zo koesterde.”

Toen het afscheid gekomen was, wist het paard meteen wat hem te doen stond: hij snuffelde aan de kist en liet zijn hoofd er zachtjes op rusten. Iedereen was in tranen. Als je iemand kent die nog twijfelt aan de gevoelens van dieren, DEEL deze video dan met hen!

Bron en afbeeldingen: Animals Being Cute