Mama die 17 jaar lang zwanger probeerde te worden, bevalt van 6 gezonde baby’s – De foto’s zijn ronduit prachtig.

Op 11 mei 2017, precies om 8:26, bracht een 40-koppig team van het VCU Medical Center met succes een zesling ter wereld. Ajibola was 30 weken en twee dagen zwanger toen ze via keizersnede beviel van drie jongens en drie meisjes.

De zes baby’s stellen het goed en moesten nog even op de afdeling neonatale zorgen verblijven. De familie Taiwo probeerde 17 jaar lang zwanger te worden en waren dan ook dolgelukkig toen de echo in november 4 hartslagen toonde. Het was pas in januari dat ze ontdekten dat ze een zesling verwachtten.

“Ik was dolblij”, zegt Adeboye Taiwo, de vader. “Eindelijk waren we voor de eerste keer in verwachting.”

Bevallen van een zesling is geen sinecure en vereist een gecoördineerd team van deskundigen en vele uren planning en simulatie. Het is ook belangrijk dat er voor de geboorte tussen het medisch team en de ouders een band wordt ontwikkeld.

“We hebben dit allemaal samen met de familie beleefd”, zei Ronald Ramus, directeur van de materniteit. “Dit is niet iets wat je elke dag doet. Mevrouw Taiwo at, sliep en ademde voor 7 personen. Een van de grootste verwezenlijkingen als team is dat we haar voortdurend aanmoedigden. Haar kracht tijdens de zwangerschap was voor ons minstens even belangrijk als de bevalling zelf.”

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: VCU News en So Share This