Mama verliet jonge jongen en verlamde vader. Dus neemt deze 7-jarige het heft in handen.

Het leven was best degelijk voor de familie Ou uit het dorpje Wanpu in de Chinese provincie Guizhou. Maar dan op een dag viel de vader, de 37-jarige Ou Tongming, tijdens zijn werk als bouwvakker van de tweede verdieping van een gebouw en raakte verlamd. Bedolven onder de medische rekeningen en wetende dat haar man niet zou herstellen, verliet zijn vrouw hem en zijn zoon in 2013.

Sindsdien heeft de zoon van Tongming, Ou Yanglin, alles gedaan wat hij kan om voor zijn vader te zorgen. Hoewel Ou Yanglin nog elke dag naar school gaat, is hij er altijd voor zijn vader. Ou Yanglin vertelde aan de Shanghaiist:

“Ik zou niet kunnen leven zonder mijn vader.”

Yanglin staat elke dag om 6 uur op om het ontbijt klaar te maken. Dan gaat hij naar school, maar tijdens de middag komt hij terug om het middagmaal te bereiden.

Yanglin leerde om te winkelen en te koken om voor zijn vader te kunnen zorgen.

Dat merkten ook de buren van Yanglin op. De meeste van zijn buren zijn zo geraakt door zijn medeleven dat ze hem financieel proberen te helpen. Hoewel Yanglin het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, houdt niets hem tegen om voor zijn vader te zorgen.

We horen wel vaker over het concept van onvoorwaardelijke liefde, maar het blijft moeilijk om te verwoorden. Ik hoop dat dit verhaal aantoont dat dit concept niet iets kunstmatig is. Hoewel het soms moeilijk te vatten en te bereiken is, bestaat het wel degelijk. Bedankt Yanglin om ons dat te tonen.

Is dit verhaal niet prachtig? DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: The Shanghaiist en Shareably