“Mama wordt niet meer wakker.” 3-jarige zit 2 dagen lang naast het dode lichaam van zijn moeder

Een driejarige peuter heeft twee dagen naast het lichaam van zijn overleden moeder gezeten nadat ze gestorven was aan een astma-aanval. Het was de beste vriendin van het slachtoffer die ontdekte wat er gebeurd was.

Toen vriendin Jodi-Ann aanbelde aan het huis van Lydia Macdonald in de Schotse stad Perth, was het de kleine Mason Martin (3) die de deur opendeed. “Ik krijg mama niet wakker”, zei hij meteen.

In paniek volgde Jodi-Ann de peuter naar de slaapkamer, waar ze het levenloze lichaam van de moeder vond. Haar inhalator zat nog vastgeklemd in haar hand.

Overleden vader

De feiten dateren van 2014, maar nu heeft de moeder van het slachtoffer voor het eerst haar verhaal gedaan. De vrouw – Linda Macdonald – staat nu zelf in voor de opvoeding van Mason. Ook zijn vader is namelijk overleden. Hij stierf onverwacht toen het kind amper acht maanden oud was.

“We waren helemaal kapot van de dood van Lydia”, zegt moeder Linda. “Mason was al die tijd alleen bij haar. Ik heb nog steeds geen idee wat er toen allemaal door zijn hoofdje ging.”

Stukje kaas

Toen de peuter gevonden werd, was hij helemaal gedehydrateerd. Twee dagen lang was hij erin geslaagd te overleven op een stukje kaas dat hij in de koelkast had gevonden.

“Lydia leed al sinds haar kindertijd aan chronische astma”, klinkt het. “Maar ze was zo sterk en onafhankelijk. Die eigenschappen heeft ze doorgegeven aan Mason. Het is ongelooflijk dat hij zelf eten en wat water vond gedurende die dagen. Elke dag vertellen we hem dat zijn mama nu bij zijn papa is en dat ze de helderste sterren aan de hemel zijn. Ondanks alles gaat het goed met hem.”

“Ik krijg mama niet wakker”: peuter zit twee dagen naast lichaam van moeder nadat ze stierf aan astma-aanval
Mason met zijn grootmoeder Linda Foto: Facebook/Linda Macdonald

Bron: nieuwsblad.be