Man brengt koffer mee naar het ziekenhuis om zijn vrouw te bezoeken. Toen hij hem opende, ging haar laatste wens in vervulling.

Moest het je laatste dag op deze planeet zijn, wat zou je dan willen? Zou je iets willen doen wat je altijd al hebt willen doen maar waar je vroeger bang van had? Of zou je iets kopen dat je anders nooit gekocht zou hebben? Het was een van haar laatste dagen op aarde, toen deze vrouw haar man vroeg om iets “gek” te doen.

Dit was niet zomaar “Ik wil dit als laatste maaltijd” of “Ik wil dit echt voor ik heenga.” Dit was iets veel meer betekenisvol. Het moeilijke? Het was niet toegelaten in het ziekenhuis.

“Mijn vrouw lag na een zware operatie in het ziekenhuis, en na enkele dagen bleek dat het niet tot de verhoopte resultaten had geleid. De prognoses waren niet goed. Ze kon praten, maar at of dronk niet meer. Ze was bedlegerig en aangewezen op zware pijnstillers”, zei de echtgenoot, die liever anoniem blijft.

Toen haar toestand verslechterde, vroeg zijn vrouw om iets voor haar te doen. Maar hij was zenuwachtig dat het niet zou lukken. Maar hij wist dat hij het moest proberen. Hij zou haar hond meenemen om haar te bezoeken.

“Onze hond is een 25 kg wegende Australische herder, en blijkt dat ze perfect in een koffer past. Ik pakte haar in en liet de rits een beetje open. Ik legde de koffer in de auto en reed naar het hospitaal. Toen we arriveerden, legde ik haar uit dat ik de rits enkele minuten later zou openen en dat ze mama dan zou kunnen zien”, herinnert de echtgenoot zich.

En dat is precies wat hij deed. Hij nam de koffer en wandelde het ziekenhuis binnen. Maar de hond gaf geen krimp. Toen hij voorbij de balie liep, zei hij de verpleegsters dat hij zijn vrouw enkele spullen wilde brengen. Ze dachten er zelfs niet over na om dit in vraag te stellen.

Vervolgens wandelde hij de kamer binnen en sloot de deur. Dat was het dan. Hij was zo dankbaar dat de puppy zo stil bleef. Hij was zo bang om betrapt te worden.

“Toen ik de kamer binnenkwam, was mijn vrouw aan het slapen. Ik opende de rits, en de hond sprong meteen op bed, en ging meteen op haar borst liggen en vermeed daarbij op een of andere manier alle draden en tubes. Ze ging zo liggen dat ze recht in de ogen van mijn vrouw kon kijken, en lag muisstil. Tot ongeveer 20 minuten later mijn vrouw wakker werd van de pijn.”

“De hond begon haar onmiddellijk te likken, en piepte zachtjes, alsof ze wist dat geblaf haar aanwezigheid zou kunnen verraden. Mijn vrouw knuffelde haar ongeveer een uur lang, en lachte de hele tijd. We werden uiteindelijk betrapt door een verpleegster, maar die was zo ontroerd dat ze beloofde om het niemand te vertellen. Toen mijn vrouw terug ging slapen, laadde ik de hond opnieuw in de koffer, en een beetje tegen haar zin gehoorzaamde ze”, verklaarde de echtgenoot.

Hoewel zijn vrouw enkele dagen overleed, kon ze haar geliefde hond toch nog een laatste keer zien dankzij de geweldige actie van haar echtgenoot. DEEL als ook jij dit het liefste ding ooit vindt!

Bron en afbeeldingen: Reddit, Goodfullness en Gladwire