Man die betrapt werd hoe hij 21 katten van de buren martelde en vermoordde, heeft eindelijk zijn verdiende loon gekregen.

De gedachte dat iemand een levend wezen gewoon voor de “lol” zou martelen of vermoorden, is niet te vatten. Hoe kan iemand een onschuldig wezen zo behandelen? Het maakt ons ziek.

Helaas lopen er op deze wereld al te veel mensen rond die niet het minste respect voor het leven hebben en blijkbaar geen greintje medeleven in zich hebben. Gelukkig worden sommigen onder hen gepakt en krijgen ze de gerechtigheid die ze verdienen.

Toen uit de huizen van de inwoners van de Cambrian Park wijk in San Jose in California in 2015 katten begonnen te verdwijnen, besloot de politie de zaak te onderzoeken. Ongeveer een maand later troffen ze Robert Roy Farmer slapend in zijn auto aan met een dode kat, een jagersmes, bloed en plukken vacht.

Aanvankelijk werd hij slechts vervolgd voor drie feiten van dierenmishandeling, maar naarmate het bewijsmateriaal zich begon op te stapelen – waaronder bewakingsbeelden waarop te zien is hoe hij een kat meelokt – konden ze hem aan nog meer kattenmoorden linken en vervolgden hem uiteindelijk met 21 aanklachten wegens dierenwreedheden, waaronder marteling en seksueel misbruik.

Na zijn aanhouding zei een bejaarde dame, die Farmer een tijdje onderdak had geboden, dat hij haar kat misbruikte en haar kleinzoon zelfs in het gezicht had geslagen. Op zeker ogenblik had hij haar zelfs toevertrouwd dat hij wel eens zou willen weten hoe het zou aanvoelen om een mens te doden.

Schokkend genoeg is Farmer de zoon van een politiekapitein, maar zelfs hij staat niet boven de wet. Nadat zijn misdrijven aan het licht kwamen, drukten zijn familieleden hun walging en afkeer uit.

Gelukkig werd Farmer aangehouden voor hij nog meer kwaad kon aanrichten. Hij pleitte schuldig en beweerde dat hij onder invloed was op het ogenblik van de feiten, maar daar trapte de openbare aanklager niet in. Ze gelooft dat Farmer niet de minste spijt heeft van zijn daden.

Farmer had misschien gedacht dat de positie van zijn vader of zijn excuus van ontoerekeningsvatbaarheid hem zou kunnen redden, maar nu is de hamer van justitie op hem nedergedaald. Tijdens de zitting van de uitspraak in juli 2017 kreeg hij niet alleen een gevangenisstraf van 16 jaar, maar werd ook bevolen om in de 10 jaar na zijn vrijlating van alle katten weg te blijven. Evenmin mag hij tijdens dezelfde periode terugkeren naar de wijk waar hij deze gruweldaden pleegde.

Helaas kan niets de katten terugbrengen die Farmer mishandelde, maar we zijn toch dankbaar dat dit monster een aanzienlijke tijd niet meer in het straatbeeld zal verschijnen.

Ben jij tevreden dat gerechtigheid geschiedde? DEEL dit dan met je vrienden!

Bron en afbeelding: So Share This