Man waadt 12 km door de overstromingen op zoek naar zijn vader. Dan doet 1 telefoontje hem in tranen uitbarsten.

De nasleep van orkaan Harvey zal de slachtoffers in Texas en omliggende gebieden nog jaren achtervolgen. Maar naast de verhalen van verwoesting en vernieling zijn er ook de verhalen van hoop, doorzettingsvermogen en liefde.

Zo’n verhaal is dat van Aaron Mtchell. Mitchell, een inwoner van Aransas Pass, Texas, wandelde 12 km door het water om zijn vader te vinden. Hoewel hij door de orkaan alles verloren had, weigerde hij de zoektocht naar zijn vader op te geven.

Toen Mitchell met CNN sprak, kon je zien dat hij zijn emoties probeerde te onderdrukken terwijl hij het over de verwoesting van de storm had.

“Ik voelde me als de Wizard of Oz, man. Ik was bang. Ik heb al veel gezien, maar dit joeg me de daver op het lijf”, zei hij.

“Ik heb zopas alles verloren waarvoor ik gewerkt heb”, vervolgde hij. “Het enige wat ik nog heb zijn de kleren die ik aanheb.”

Zoals zovele Texanen bleef Mitchell na de orkaan dakloos achter. Hij moet helemaal opnieuw beginnen. Maar Mitchell is niet bezorgd over de bezittingen die hij verloor – hij is meer bezorgd over de mensen in zijn leven.

Mitchell wendde zich tot het publiek van de nieuwszender om zijn vader te lokaliseren.

“Sinds donderdag / vrijdag is er geen telefoonontvangst. Heb nog niemand kunnen spreken. Als jij kijkt, mama en papa, ik ben oké. Mijn moeder is in Oklahoma en mijn vader, nou, ik heb geen idee waar hij is. Ik ben hier in Rockport en wacht op je.”

Tot grote opluchting van Mitchell overhandigde de CNN-verslaggever Nick Valencia vervolgens een satelliettelefoon aan de man. Duizenden volgden met ingehouden adem het telefoontje dat Mitchell met zijn vader in contact bracht.

“Papa, ik hou van je”, zei Mitchell tot tranen toe geroerd nadat hij de stem van zijn vader had gehoord.

Kort daarop stapte Mitchell de bus naar Austin op, waar hij met zijn vader herenigd werd.

DEEL dit ontroerende bericht met je vrienden!

Bron en afbeelding: So Share This