Manager van supermarkt gaat tot het uiterste om deze uitgeputte en radeloze moeder te helpen.

Een jonge werknemer van een supermarkt had zo’n ontroerende ervaring op het werk dat hij het gewoon online moest delen. Hij postte zijn verhaal op Reddit. Onnodig te zeggen dat ook heel wat lezers ontroerd waren.

 

“Laat me eerst beginnen met uit te leggen hoe mijn manager eruitziet. Hij is bijna 2 meter groot en lijkt een beetje intimiderend, maar eigenlijk is hij een erg aardige kerel en dit is hoe ik leerde wat voor een man hij eigenlijk is.

Ik werkte nog maar zeven maanden in de winkel, toen er een vrouw met twee kinderen binnenwandelde. Eentje was ongeveer 2 jaar oud en de andere was ongeveer 5 jaar. De moeder leek bang, haar kapsel was een puinhoop, en zag eruit alsof ze al enkele dagen niet geslapen had. Ze kwam naar me toe en vroeg of ze de manager kon spreken.

Ik werkte die dag aan de kassa en kon hun gesprek horen. Ze was bij haar gewelddadige echtgenoot weggegaan en woonde in een naburig dorp in een appartementje dat ze met de hulp van vrienden gevonden had, maar ze had niets om te eten en vroeg om hulp.

De manager zei dat ze haar winkelkarretje met eten mocht vullen, en dat de kinderen ook warm eten uit de bakkerij mochten kiezen. Een halfuur later stond de vrouw samen met de manager opnieuw aan mijn kassa. De manager vertelde me om alles gewoon af te rekenen zoals normaal en dan haalde hij zijn portefeuille boven. Dan vroeg hij me om naar zijn kantoor te komen en vroeg haar even te wachten.

Hij vroeg me om haar spulletjes naar de auto te brengen en haar het papier te geven waar hij op aan het schrijven was. Dus gaf hij me het papier en ik droeg haar spulletjes naar haar auto. Ik overhandigde haar het papier. Ze begon te huilen. Toen ik vroeg of ze oké was overhandigde ze me het blad. Er stond geschreven dat hij erg geraakt was door haar situatie, en dat als ze een baantje nodig had, dat ze dan binnen enkele dagen mocht terugkomen, en als ze opvang nodig had voor haar kinderen mocht ze hem ook altijd bellen want dat zou hij dan ook wel regelen.

Onnodig te zeggen dat ze enkele dagen later terugkwam en ze is een erg aardige persoon die nog altijd bij ons werkt. Dat is een van de vele redenen waarom ik van de winkel hou waar ik werk, en ik denk dat ik de beste winkelmanager ter wereld heb.”

Wauw! Wat een verhaal! Ik denk dat de meeste mensen wel zo’n baas zouden willen hebben. Goed om weten dat er nog mensen met een hart zijn!

Bron en afbeelding: Flickr en Reddit