Moeder slaat haar babydochter bont en blauw met lepel. Beslissing van de rechter zet kwaad bloed.

Een vrouw afkomstig uit het zuiden van Australië heeft een gevangenisstraf ontlopen – hoewel ze haar acht maanden oude babydochter toetakelde met een lepel.

De 26-jarige Lorien Norman riskeerde een gevangenisstraf tot 13 jaar, maar kon zo de rechtbank uitwandelen. De 26-jarige vrouw kreeg uiteindelijk een boete van 500 dollar en twee jaar voorwaardelijk. De reden achter haar milde straf is gelegen in het feit dat de rechtbank de verwondingen niet ernstig genoeg vond.

Het voorval gebeurde in oktober 2016 nadat de politie een oproep beantwoordde. De moeder had zelf de politie gebeld en dreigde ermee de baby door het venster te gooien. Toen de politie ter plaatse kwam, merkten ze dat de baby onder de blauwe plekken stond.

Achteraf zou blijken dat de moeder haar baby met een lepel geslagen had. De dokters stelden vast dat het meisje op minstens acht verschillende plaatsen op haar lichaam en gezicht blauwe plekken had.

“Hoewel elke aanval op een kind van zo’n jonge leeftijd en kwetsbaarheid een ernstige vertrouwensbreuk betekent, is uw aanval lang niet het ergste geval van geweld dat we hier al gezien hebben”, verklaarde de rechter.

Verder deed de rechter de motivatie voor de lichte bestraffing uit de doeken: “In het kader daarvan verwijs ik naar de verklaring van de behandelende kinderarts die bevestigt dat er geen bewijs was van bot- of schedelbreuk en dat de fysieke verwondingen van uw dochter wellicht helemaal zullen genezen.”

De vader van het kind, Shane McMahon, was geschokt door deze uitspraak: “Ik ben onthutst – ik ben compleet sprakeloos”, zei hij. “Waar is de gerechtigheid voor mijn dochter?”

Wat vind jij van deze uitspraak? Laat van je horen en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Newsner