Na 40 jaar stilte, bekijk het hartverwarmende moment waarop verpleegster de implantaten van dove vrouw inschakelt.

De meesten onder ons kunnen zich niet inbeelden wat het is om nog nooit het minste geluid gehoord te hebben, laat staan om voor de eerste keer na 40 jaar alles te kunnen horen. Joanne Milne uit Gateshead in Engeland werd geboren met het Usher syndroom, een ziekte die zowel het gezichtsvermogen als het gehoor aantast. Ze werd doof geboren en haar zicht werd vanaf haar 20 geleidelijk aan slechter.

Milne besloot op 40-jarige leeftijd om oorimplantaten te laten inplanten. Dit zijn elektronische toestellen die ervoor zorgen dat beschadigde gehoorfuncties weer naar behoren werken.

In een aangrijpende video, gefilmd door haar moeder, zien we hoe Milne voor het eerst ervaart wat het is om te kunnen horen. Het geluid van de stem van de verpleegster roerde Milne meteen tot tranen toe.

“De inschakeling was het meest emotionele en overweldigende moment van mijn leven en ik ben nog steeds in shock”, zei Milne.

“Ze is erg overweldigd door dit alles”, deelde Ann, de moeder van Milne. “Om haar voetstappen te kunnen horen en toen we iets gingen eten zei ze dat ze haar bord hoorde klinken. Dingen die wij als vanzelfsprekend beschouwen.”

Bekijk het hartverwarmende moment hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Liftable