Na maanden ontdekt de automobiliste het droevige geheim van de oude man op de hoek van de straat.

Elke avond als Lisa Fandrich over deze drukke baan in Phoenix (VS) reed, merkte ze een oude man op de hoek van de straat op. Met zwaar gekromde rug staat hij aan zijn rollator en probeert koperen muntjes te verkopen. Of het nu regende of gloeiend heet was, telkens stond de grijze man op hetzelfde plekje. Maar de meeste voorbijgangers negeren hem straal.

Deze aanblik breekt het hart van de moeder. Na maanden besluit ze om even te stoppen om zijn verhaal te leren: “Hij kwam hier 37 jaar geleden en hij en zijn vrouw leven van een overheidssteun”, verklaart de Amerikaanse op een crowdfunding site, die ze voor haar oprichtte. De bejaarde man genaamd Paul staat alleen in voor de verzorging van zijn zieke vrouw. Hun bescheiden inkomen volstaat niet om de doktersrekeningen te betalen.

“Elke nacht loopt hij naar de hoek van de straat om extra geld voor zijn echtgenote te verdienen, met wie hij al 54 jaar getrouwd is”, gaat Lisa verder. “Hij blijft daar tot de lichten van de restaurants uitgaan. Toen ik zei dat ik al maanden voorbijkom en me zorgen om hem maak, antwoordde hij: ‘God waakt over me.’ Als je in de buurt bent en je ziet Paul, breng hem dan een bezoekje. Hij is een erg lieve man.”

Na de oproep op de donatiesite werd op minder dan negen maanden een bedrag van 30.000 dollar ingezameld. Met dit geld kan de man de hoge medische kosten van zijn vrouw betalen en ook zijn eigen rugpijn laten behandelen.

Omdat Lisa na zo’n lange tijd niet meer kon wegkijken, hoeft Paul niet meer tot ’s avonds laat op straat te staan. Wat mooi dat zijn verhaal een happy end kent!

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: LittleThings