Na verschrikkelijk ongeval waarschuwt deze moeder voor dit populair baby-accessoire.

Molly Landis is de kersverse moeder van een kleine dochter. De ziekenhuisverpleegster uit Michigan in de VS draagt de baby graag in een draagzak voor de buik, om zo de handen vrij te hebben voor andere taken. Maar sinds dit ongeval waarschuwt ze andere ouders om op te passen hoe ze dit baby-accessoire gebruiken:

“Dinsdag had ik een ongeval waarbij een van mijn fornuizen ontplofte en een vuurbal in mijn gezicht kreeg. Hierdoor raakte mijn hals en borst verbrand. Ja, dat is inderdaad verschrikkelijk, maar toch kan ik alleen maar nadenken over hoeveel geluk ik wel gehad heb.

Als kersverse moeder hou ik ervan om mijn vier weken oude baby voor me in een draagzak te dragen (we houden er allemaal van om onze handen vrij te hebben, zeker met een baby die veel aandacht vraagt). Op die bewuste avond waakte een beschermengel over mij en mijn baby, want voor de eerste keer in haar jonge leven sliep het kleintje in haar wiegje in en droeg ik ze niet voor me, terwijl ik in de keuken was. De ergste verbrandingen zijn aan mijn borst – precies daar waar normaal het hoofdje van mijn dochter rust als ze in de draagzak ligt.

Wat ik hiermee wil zeggen is: We moeten voorzichtig zijn welke dingen we doen terwijl we onze baby dragen. Sinds het voorval zeggen vele moeders me: ‘Mijn God, dat doe ik zo vaak.’ We denken altijd dat zoiets ons niet zal overkomen en ik had nooit gedacht dat het bij mij kon gebeuren. Ik ben zo blij dat mijn dochter niet in de buurt van de explosie was.”

Molly heeft het aan een gelukkig toeval te danken dat er niets met haar baby gebeurde. Ook al lijkt het zo praktisch: Tijdens het koken zal ze haar kind nooit meer in de draagzak dragen.

DEEL dit met alle jonge ouders die je kent!

Bron en afbeeldingen: Wunderweib en Facebook