Nadat ik zag wat hij met deze mieren deed, huurde ik nooit meer een insectenbestrijder in. Dat is handig!

De zomer staat voor de deur en samen met de warmere temperaturen krijgen we in Nederland met een gemeenschappelijke ergernis te maken: mieren! Ze dringen je huis massaal binnen en lijken zich met de snelheid van het licht te vermenigvuldigen.

mieren

Een huis van dit ongedierte bevrijden, is een behoorlijk frustrerende aangelegenheid. Vaak moeten we honderden euro’s investeren in allerlei chemische middeltjes en soms zit er niets anders op dan een ongediertebestrijder onder de arm te nemen. In de onderstaande video toont Greg de tuinier ons hoe we ons op een goedkope en efficiënte manier van deze vervelende mieren kunnen ontdoen.

Dit is wat je nodig hebt:

  • heet water
  • 6 tot 8 theelepels soda
  • 6 tot 8 theelepels honing of suiker
  • een kopje om te mengen
  • spuitbusje

In de onderstaande video wordt het hele proces van naaldje tot draadje uitgelegd. De mieren zijn echt dol op dit goedje en zullen letterlijk helemaal opgaan in dit zoete goedje. “Elke mier die dit eet, zal sterven” vertelt Greg.

Maar wees voorzichtig want dit mengsel kan ook huisdieren ziek maken. Zorg ervoor dat ze het zeker niet kunnen oplikken. Bewaar het goedje altijd op een plaats waar kinderen of andere nieuwsgierige huisdieren er niet bij kunnen.

DEEL deze nuttige video met iedereen die je kent!