Nederland is klaar met links. Peilingen: PVV de grootste en Forum en VNL winnen terrein

15 maart zou wel eens een prachtige dag kunnen gaan worden voor rechts Nederland, zo lijkt Maurice de Hond ons vandaag voor te houden in zijn nieuwste peiling. De PVV blijft namelijk onverminderd de grootste partij met 29 zetels, terwijl ook Jan Roos’ VNL winst boekt (van 0 naar 1) en tevens het Forum voor Democratie van Thierry Baudet zich weet te verdubbelen (van 1 naar 2). De VVD wordt in deze peiling dus niet de grootste partij van Nederland, zoals ze dat bij Ipsos wel konden worden: de liberalen van Mark Rutte blijven onverdoofd stilstaan op de tweede plek met 25 zetels.

De zetelstijging voor Forum voor Democratie is iets dat Thierry Baudet al lang geleden heeft voorspeld: volgens hem onderschatten de peilers het appeal van zijn partij enorm en staat hij in werkelijkheid op een zetel of zes. Met twee zetels komt hij daar al dichter bij in de buurt.

ok het rotsvaste vertrouwen van VNL dat ze weer genoemd zouden gaan worden in de peilingen van De Hond (hier Jan Roos, hier de rest van de partij) blijkt gegrond: na enkele weken absent te zijn geweest, wint de partij weer een zetel. Eén zetel is minder dan de 3 tot 8 zetels die VNL’ers voorspellen, maar het is een begin.

Wel is het natuurlijk niet alles goud dat blinkt: de gewonnen zetels voor deze partijen zijn mogelijk gemaakt door de oerdomme AOW-fout van Henk Krol, die in één week vier van de tien zetels van zijn partij verloren ziet gaan. Die zetels komen behalve bij VNL en FVD ook uit bij het CDA (stijgt van 17 naar 18) en de PvdA (van 11 naar 12). De PvdA is daarmee voor het eerst in tijden weer groter dan de SP in de peilingen van Maurice de Hond.

Laten we al met al hopen dat de rechtse partijen de aankomende weken voor de verkiezingen nog wat kunnen doorgroeien! Als we op 15 maart dan een mooie rechtse verkiezingsoverwinning kunnen behalen, dan is Nederland na jaren van links doormodderen eindelijk wellicht weer op de weg terug. Dus hup, Roos en Baudet! Maak er nog wat van in deze laatste fase van de campagne!

Bron: Dagelijksestandaard.nl