Paard zit gevangen in weide en panikeert als het water stijgt. Dan komt er een cowboy aangereden …

Houston, Texas, en omliggende regio’s werden verwoest door de overstromingen die orkaan Harvey met zich bracht. Honderdduizenden moesten hun huizen verlaten, en 10 mensen lieten het leven.

Maar uit deze eindeloze verwoesting kwamen ook talrijke verhalen van hoop en heroïsme. Buren en vreemden zetten hun eigen veiligheid op het spel om anderen in nood te redden.

Twee zo’n helden zijn vader en zoon Chance en Rowdy Ward. Deze Texaanse cowboys toonden de wereld hoe echte onbaatzuchtigheid en heldhaftigheid eruitziet terwijl ze door de buurt trokken om zoveel mogelijk mensen, paarden en runderen te redden.

Chance plaatste verschillende adembenemende video’s van hun inspanningen op Facebook. De twee waren vroeg in de ochtend onderweg met hun paarden om hulpeloze dieren te redden.

Een virale video toont hoe Rowdy een wanhopig paard uit een ondergelopen weide redt. Terwijl Rowdy probeerde zijn eigen paard kalm te houden, gebruikte hij al zijn kracht om de poort van de weide te openen, die door de modder en de diepe wateren vast was komen te zitten.

“Dat is wat we doen”, zegt Chance in de video. “We helpen dieren. We proberen mensen te helpen.”

Volgens het onderschrift bij de video werden “alle dieren gered.”

DEEL dit bericht om deze helden te bedanken!

Bron en afbeeldingen: So Share This