Papa in tranen nadat pestkoppen zijn zoon een “monster” noemden. Dan besluit hij om hen een lesje te leren.

Dit verhaal van een kleine jongen genaamd Jackson is het perfecte voorbeeld van hoe onverdraagzaamheid ernstige emotionele schade kan veroorzaken. De 7-jarige Jackson zat op een ochtend op school te ontbijten toen hij door drie oudere jongens benaderd werd die hem begonnen te pesten en te treiteren. Ze noemden hem vreselijke dingen als “monster” en “lelijk” totdat een leraar het voorval opmerkte en er een einde aan maakte.

Toen de vader van Jackson over het incident hoorde, barstte hij in tranen uit. Dan haatte het dat zijn zoon gepest werd omwille van zijn uiterlijke verschijning.

Jackson werd namelijk geboren met het Treacher Collins Syndroom. Deze aandoening tast voornamelijk de botstructuur van het gezicht aan.

Omwille van zijn aandoening is Jackson slechthorend en heeft hij een gehoorapparaat nodig. Ook zijn zicht is slecht. De kleine jongen onderging al een operatie om een oogkassen te corrigeren, maar zal in de loop van zijn leven nog vele operaties moeten ondergaan.

Ondanks zijn syndroom is Jackson een erg lieve jongen, maar helaas krijgt hij regelmatig met pestgedrag te maken.

Dan wendde zich tot de sociale media om zijn woede en frustratie te uiten. Hij wil dat de mensen de aandoening van zijn zoon zouden begrijpen zodat ze zijn zoon met liefde in plaats van met wreedheid zouden bejegenen.

Dit is wat de liefdevolle vader schreef:

“Mijn hart ligt in duizend stukjes aan diggelen … mijn ziel werd uit mijn borst gerukt … deze prachtige jongeman … mijn zoon Jackson moet constant denigrerende commentaren en onverdraagzaamheid ervaren. Hij wordt door zijn klasgenootjes dagelijks lelijk, een freak en een monster genoemd. Hij praat over zelfmoord … hij is nog niet eens 8!

Hij zegt dat hij geen vrienden heeft en dat iedereen hem haat. Kinderen gooien stenen naar hem en duwen hem op de grond … alsjeblieft, neem eens een minuut de tijd om je voor te stellen dat dit jouw kind is. Neem een minuutje de tijd om je kinderen te onderwijzen over kinderen met een beperking. Praat met hen over medeleven en liefde voor onze medemens. Zijn aandoening heet Treacher Collins. Zoek het misschien even op. Hij moest vreselijke operaties ondergaan en er staan hem de komende jaren nog vele operaties te wachten. Ik kan zo nog wel even doorgaan … maar onderwijs je kinderen alsjeblieft.”

De post van Dan ging snel viraal. Kinderen van de school van Jackson stonden op en boden hun hulp en steun aan, iets wat de vader diep raakte. Hij wou alleen dat het eerder was gekomen.

Help de boodschap van deze vader te verspreiden door dit bericht te DELEN met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: So Share This