Puik werk: Twee politieagenten helpen een jongeman aan een nieuwe baan.

Op een maandagochtend in september waren de politieagenten Howard Marshall en Abenet Carper van het St. Louis County Police Department zoals gewoonlijk op patrouille toen ze een man opmerkten die erg formeel gekleed aan een bushalte stond maar erg zenuwachtig rond zich heen keek. De politieagenten hielden hem even in de gaten en zagen dat de man ook hen bezorgd aankeek.

Na een tien- tot vijftiental minuten leek de man – Willie Hatcher – zijn schuchterheid overwonnen te hebben en ging naar de politieagenten toe. Bij hen aangekomen vroeg hij of iemand van hen een das kon knopen, want hij had dadelijk een interview voor een baantje. “Uiteraard”, antwoordde Marshall onmiddellijk. Hij nam het ongebonden kledingstuk, legde het om zijn eigen hals en knoopte de das. Daarop gaf hij de das terug aan Hatcher en hielp hem de das perfect aan te brengen.

Carper nam ondertussen enkele foto’s en postte ze op Facebook, waar ze binnen de kortste keren 10.000 keer leuk gevonden en 10.000 keer gedeeld werden. Zo bereikte het verhaal eindeloos veel mensen en overtuigde hen ervan dat de politie er ook in de meest ongewone gevallen voor je is.

Marshall en Carper zijn blij dat Hatcher de moed had om naar hen toe te komen: “Dit was werkelijk een prachtig moment en ik ben zeer blij dat we hier deel van mochten uitmaken.” Want als politieagenten moeten ze hun plichten vervullen en er zijn telkens wanneer de bevolking hen nodig heeft.

Uiteraard bleven de politieagenten ook voor de man duimen tijdens het interview en met succes, want de jonge man kreeg de baan wel degelijk aangeboden.

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: LittleThings