Racisme rukt middelbare school tortelduifjes uit elkaar. Maar wanneer hij haar 43 jaar later ziet, weigert hij haar los te laten.

Howard Foster en Myra Clark waren in de jaren ‘60 als middelbare schoolstudenten stapelverliefd op elkaar. Ze hingen tot de vroege uurtjes met elkaar aan de telefoon. Als interraciaal koppel was uitgaan niet gemakkelijk. Howard is zwart en Myra is blank, en wonen in Columbus, Ohio, maakte het moeilijk om samen te zijn.

Zelfs met de vooroordelen op school sloegen ze er zich doorheen. Ze gingen naar verschillende hogescholen, en omwille van hun verschillende ras hadden ze heel verschillende ervaringen.

Howard zegt dat het racisme dat hij op de hogeschool ervoer extreem wreed was. Hij wist dat zijn professoren hem anders behandelden omwille van zijn huidskleur.

“Ik had zulk racisme nog nooit ervaren”, zei Howard. Hij wist dat hij zijn relatie met Myra moest beëindigen als hij om haar geluk en welzijn zou geven.

Hij wist dat Myra het moeilijk zou hebben met het racisme jegens hem omdat ze een gemengd koppel waren. “Haar geluk was voor mij het belangrijkste”, zei Howard.

Myra dacht daar anders over, maar aanvaardde de beslissing van Howard. Hun wegen scheidden en gingen individueel in het leven verder.

Jaren later, toen de raciale spanningen geluwd waren, vroeg Myra aan een gemeenschappelijke vriend om haar in contact te brengen met Howard. Ze was klaar om haar tortelduifje van de middelbare school terug te zien.

Het stel ontmoette elkaar in 2013 in een park in Columbus. Zelfs na jaren van afwezigheid sprong de vonk meteen terug over. Ze kletsten uren over wat er zoal in hun leven gebeurd was.

Howard en Myra begonnen uit te gaan, en ze wisten dat het voorbestemd was. “Ik wandelde een keer weg. Ik zou niet opnieuw wegwandelen”, zei Howard.

Het lieve koppel trouwde in 2015, beiden al in de 60. “We genieten van elkaar, we genieten echt van elkaar”, zei Howard. Een prachtig einde van een lange romance!

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Liftable