Regels voor hun kinderen zijn voor dit Brtitse koppel taboe. Haar 5-jarige zoon krijgt zelfs nog steeds borstvoeding

Adele Allan en haar man hebben twee kinderen. Hun kinderen zijn respectievelijk 5 en 1 jaar oud. Ze hebben nog nooit een vaccinatie gehad en ze leven zonder regels. Bovendien hebben de kinderen nog nooit een klaslokaal gezien. We moeten iedereen in zijn waarde laten natuurlijk, maar gaat dit niet veel te ver?

Adele heeft er voor gekozen om op een alternatieve wijze haar kinderen op te voeden. Ze staan compleet buiten de gevestigde maatschappij. De kinderen mogen doen wat ze willen. De moeder vindt dat de kinderen dan dichter bij zichzelf en de natuur staan. De kinderen gaan niet naar school en ze krijgen een vorm van thuisscholing.

Het is prima dat de kinderen thuisscholing krijgen, er zijn meerdere mensen die dit doen omdat ze geen voorstander van het schoolsysteem zijn. Er kan inderdaad een hoop beter, in Nederland en in andere landen. In Nederland zelf is het percentage thuisgeschoolden kinderen een stuk lager dan in andere landen. Schattingen lopen uiteen van 200 tot 2000 leerlingen.

De kinderen hoeven niet perse een keer naar de middelbare school. Zonder een diploma zullen ze nooit verder komen in het leven maar deze kunnen ze krijgen via andere methoden. Kinderen die hun basisschoolperiode hebben doorgemaakt als thuisgeschoolden zullen dit meestal ook voortzetten in hun voortgezet onderwijs periode. Bij deze methode wordt de interesse van het kind gevolgd. Dit kan leiden tot het doen van examens. Wel is zaak dat je je kinderen dan genoeg discipline en kennis meegeeft zodat ze zich kunnen redden in de ‘echte wereld’.

Daarnaast heb je het aspect ‘sociale interactie’, de zoontjes gaan alleen met elkaar om en niet (veel) om met andere kinderen als ze aan thuisscholing doen. School is belangrijk deel om sociale contacten te vormen voor een kind.

Adele geeft ook nog steeds borstvoeding aan haar zoon van vijf. Adele gelooft dat alles te genezen is op natuurlijke wijze, zoals m.b.v. de enzymen die in moedermelk zitten. Ze zal geen dokter opzoeken ook al zou ze bijvoorbeeld een vreselijk ziekte zoals kanker hebben. We weten allemaal hoe dat af zou lopen, kuch kuch Jomanda.

De twee kinderen eten bladeren uit de tuin en ze dragen nooit schoenen zodat ze dichter bij de natuur staan. Hier is het punt, alternatief is helemaal prima, iedereen heeft het recht om hun kinderen op te voeden zoals ze zelf willen. Alleen het feit dat ze hun kinderen niet laten vaccineren is absurd! Ze zetten de levens van hun kinderen op het spel en ze daarmee ook de algemene gezondheid van de maatschappij.

Polio, kinkhoest, en difterie: ziektes die in ons land gelukkig zijn uitgebannen door generaties lang te vaccineren. Maar ook tegen ‘nieuwe’ ziektes als Hepatitis B en baarmoederhalskanker is tegenwoordig een vaccin. Van mensen uit de ‘Bible Belt’ , of dit soort mensen met een alternatieve levenswijze, is bekend dat zij hun kinderen niet (altijd) inenten, met grote gevolgen voor sommige kinderen.

Kern van het verhaal: niet vaccineren is dom en egoïstisch, want als steeds minder mensen een metaforisch een paraplu boven hun hoofd houden, wordt uiteindelijk iedereen nat. “Als jij je kinderen niet inent, breng je andere kinderen in gevaar.”

Om dit verder uit te leggen: als 97% van de mensen in een winkelstraat een paraplu heeft en het regent dan wordt niemand nat. Als er minder mensen zijn met een paraplu dan worden er meer mensen nat. Dat is precies hetzelfde met vaccinaties. Als een groot deel van de bevolking is gevaccineerd dan kunnen we spreken van groep-immuniteit maar als er steeds meer kinderen niet gevaccineerd worden dan valt deze immuniteit weg en kunnen levensbedreigende ziektes weer uitbreken.

Je kan alternatief zijn, nogmaals dat is helemaal prima, maar je hebt toch het beste met je voor je kinderen. Waarom de gevestigde en wetenschappelijk bewezen gezondheidszorg verwerpen en daarmee ook andermans kinderen potentieel in gevaar brengen?

Als ik nu iemand doodleuk zie vertellen dat het allemaal wel meevalt met die kinderziektes, slaat de angst me om het hart. Er is dus een groep mensen die dit gelooft, en die ook gelooft dat je autisme krijgt van de BMR-inenting, hoe duidelijk er ook is aangetoond dat dat niet klopt.

Die groep wordt kennelijk groter. Dan kun je wel meer cijfers en argumenten in het rond gaan strooien, maar dat gaat niet helpen. En het moet helpen, anders sta ik misschien over een paar jaar weer machteloos toe te kijken bij een onnodig microcefaal kind, en ben ik peutertjes aan het reanimeren die helemaal niet ziek hadden hoeven worden.” schreef Drs. C.G. (Corien) Heemstra-Borst in het NRC

Concluderend, alternatieve levenswijzen zijn er altijd al geweest en zullen er overduidelijk altijd blijven. We mogen blij zijn dat we in de westerse wereld de mens de vrijheid heeft om te leven zoals hij/zij dat wil. We mogen echter nog blijer zijn dat we vaccins hebben die de redders van vele kinderlevens zijn, om dit te verwerpen is egoïstisch en asociaal. Dit heeft niks te maken dat de gemiddelde mens zogenaamd ‘te ver van de natuur’ staat.

De twee ouders blijven er logischerwijze bij dat wat zij doen het beste is voor hun kinderen. De twee krijgen daar veel kritiek over van hun medemens. Bekijk er meer over hieronder en deel met ons wat je hier van vindt!Bron: http://ongelooflijk.co/het-britse-koppel-laat-hun-kinderen-leven-zonder-regels-ze-geeft-haar-5-jarige-zoon-nog-steeds-borstvoeding/