Stiekem gefotografeerd: Dit doet de vader met de beschaamde bejaarde dame in de rij.

De vader van twee, Ryan O’Donnell is met zijn betaalde boodschappen onderweg naar de uitgang als een bejaarde dame in de rij aan de kassa zijn aandacht wekt. De gebochelde vrouw wil haar spulletjes met de kaart betalen, maar die wordt geweigerd omdat er te weinig geld op haar rekening staat. Alle ogen in de supermarkt in het Australische New South Wales zijn gericht op de dame met de witte haren, die met het schaamrood op de wangen telkens weer haar kaart door de lezer haalt. Dan besluit Ryan om te handelen:

“Ik ging naar de kassabediende en vroeg haar hoeveel de aankoop kostte”, herinnert de Australiër zich. “Ze zei 44 dollar en dus gaf ik 50 dollar.” De oude vrouw wilde weten hoe hij hem kom terugbetalen, maar zijn antwoord luidde: “Maakt u zich geen zorgen. Nog een prettige dag!”

De door een andere klant gemaakte foto van het tafereel maakte van de man een kleine internetheld. Maar voor Ryan was zijn gebaar slechts een “kleinigheid” die hij leerde van zijn ouders: anderen helpen, waar en wanneer je kunt.

DEEL dit hartverwarmende gebaar met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Twitter