Toen deze foto bijna 40 jaar geleden werd gemaakt, vermoedde niemand dat het een schat zou worden.

Amanda Scarpinati is een prachtige jonge vrouw uit New York die van het leven houdt en vele goede vrienden heeft. Maar niemand weet wat er 38 jaar geleden met haar gebeurde toen ze nog een baby was. Dankzij plastische chirurgie kan niemand het zien. Maar haar jeugd was een pure kwelling en de jonge vrouw overleefde alleen dankzij een foto die haar een sprankeltje hoop gaf.

baby1

Het was in het jaar 1977 en Amanda was amper drie maanden oud toen haar hoofd vreselijk begon te gloeien. Ze is ziek en haar ouders leggen haar op de bank en plaatsen een bevochtiger naast haar. Met kokend water. Als de ouders de kamer een seconde verlaten, rolt de baby van de bank en valt in het gloeiend hete water. De baby werd overgebracht naar het Albany Medical Center met zware brandwonden.

baby2

Daar ontmoet het meisje een persoon die voor altijd in haar hart zal blijven. De verpleegster Susan Berger doet meer dan alleen maar haar werk. Ze zorgt met de grootste toewijding en liefde voor het kind. Ze wiegt Amanda in haar armen als ze schreeuwt en knuffelt haar om haar van de pijn af te leiden.

baby3

Dat is waar deze foto’s van komen. Carl Howard nam ze na haar operatie in het ziekenhuis. Amanda draagt een dik verband rond haar hoofd en is duidelijk gekalmeerd door de zorgende armen van de wonderbaarlijke verpleegster. Deze foto’s zouden voor Amanda later een van haar best bewaarde schatten worden!

baby4

Want het meisje staan vele hindernissen te wachten terwijl de wonden verder genezen. Amanda werd gepest en bespot omwille van haar vreselijke littekens. Het meisje komt elke dag huilend thuis. Maar als ze naar de foto’s kijkt, vindt ze troost in het beeld van de zorgzame verpleegster. “Ik keek naar de foto’s en praatte met haar, al had ik geen idee wie ze was. Het troostte me om te zien hoe goed deze vrouw voor me gezorgd had” zegt Amanda.

baby5

Op de leeftijd van 18 waren de littekens dankzij vele operaties zo goed als verdwenen. Maar Amanda snakt ernaar om te weten te komen wie de vrouw op de foto’s is. Ze begint een wanhopige zoektocht. Er gaan 20 jaar voorbij ze op een geweldig idee komt: de sociale media gebruiken om een wonder te verrichten. Amanda schrijft een aangrijpende post op Facebook en binnen 12 uur werd het bericht door 5.000 mensen gezien.

baby6

En dan gebeurt het. Een voormalige collega herkent Susan en na 38 jaar worden de twee eindelijk herenigd. Als Susan de kamer binnenkomt, herkent Amanda haar meteen en begint onmiddellijk te huilen. Ze geeft haar geheimzinnige redster een dikke knuffel. Ze zei vervolgens: “Je bent echt!” Voordien had ze de vrouw enkel op de foto gezien.

baby7

Susan herinnert zich haar kleine patiënt eveneens nog: “Ze was zo moedig. Ik herinner me dat ik zo lang heb vastgehouden” vertelt ze. “Ik herinner me hoe kalm en vol vertrouwen ze was. En dat is voor de meeste baby’s na een operatie heel bijzonder.”

baby8

Susan is erg ontroerd door de jarenlange dankbaarheid van Amanda. “Ik ben zo geraakt!” zegt ze met de tranen in de ogen. Ook zij bewaarde de foto’s de hele tijd “als herinnering dat je een verschil kunt maken. Dat moet je elke dag beseffen om jezelf helemaal te kunnen geven.”

baby9

Toen Amanda gevraagd werd of dit nu het begin was van een levenslange vriendschap antwoordde ze: “We zijn ons hele leven al vrienden geweest. Ze wist het gewoon niet!”

Als ook jij zo geraakt bent door dit prachtige verhaal DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!