Toerist redt twee zeeschildpadden van wrede dood. De dieren lagen vastgebonden in de tuin van een hotel..

De twee enorme beschermde zeeschildpadden uit onderstaand filmpje stond een wreed lot te wachten. De gigantische dieren lagen op hun rug vastgebonden te wachten op de kookpot in de tuin van een hotel. De beesten wogen 135 kilo elk en waren vermoedelijk bedoeld voor de (illegale) handel in schildpaddenvlees. Gelukkig greep de Britse toerist Chris Skone-Roberts in. Hij zag ze op hun rug naar adem happen en schakelde meteen wat omstanders in om de arme dieren te redden. Om er zeker van te zijn dat ze zelf niet ook verkeerd bezig waren, belden ze vooral al de politie van wie hij de dieren in het water mocht laten. Hierdoor kreeg hij niet veel later ook hulp van milieuorganisatie Sea Shepherd.

schildpad

De groep tilde de zware schildpadden op kruiwagens om ze zo naar de kuststrook te rijden. Ze lieten ze even wennen aan het water. Op hun rug, zodat de dieren niet konden spartelen en op die manier hun vinnen konden bezeren. Daarna waren ze vrij. Wat een prachtig moment!

Door de toenemende vraag naar zeeschildpaddenvlees wordt het voortbestaan van de zeeschildpadden wereldwijd bedreigd. In Nicaragua worden elk jaar naar schatting 35.000 zeeschildpadden gedood voor hun vlees en eieren.https://youtu.be/Vzmf2oYXoRA