Uniek! Fotograaf maakt foto’s van iets wat maar bij 1 op de 80.000 geboortes voorkomt

Een fotograaf uit California, Verenigde Staten werd onlangs ingehuurd om foto’s te nemen van een thuisgeboorte. De ouders, die niet onbekend zijn met de geboorte van een kind, besloten om het deze keer op beeld te zetten.

Hij zou getuigen zijn van een tweeling, een prachtige jongen en een prachtig meisje. Echter, toen de prijswinnende fotograaf eenmaal aan het schieten was, stond hem een enorme verrassing te wachten!

Niet alleen is het niet alledaags dat een tweeling thuis geboren wordt, het is ook extreem zeldzaam voor een baby die geboren wordt in de vruchtzak. Dat is precies wat er gebeurde met de tweede baby.

De vruchtzak voorziet de baby met een constante toevoer van voedingsstoffen en dienen als een kussen van bescherming tegen stoten die kunnen ontstaan ​​door de buitenwereld. Als de baby in de beschermende membraan van de vruchtzak van zijn of haar moeder groeit, barst deze uiteindelijk bij de geboorte.

Nadat dit koppel erachter kwam dat ze voor de tweede keer zwanger waren, besloten ze voor een thuisgeboorte te kiezen.

30 minuten nadat de eerste baby geboren was, kwam baby nummer twee een kijkje nemen. Maar het was extra bijzonder. De vruchtzak met de baby erin was nog volledig in tact.

Deze geweldige fotoserie is gemaakt door Robin Baker, een prijswinnende fotograaf. “Dit is het meest bijzondere wat ik in mijn loopbaan heb meegemaakt,” aldus Robin.

Normaal gesproken knapt de vruchtzak bij de bevalling, waardoor het ‘water breekt’. Echter, niemand had verwacht dat deze nog volledig intact zou blijven bij de bevalling.

Met veel beleid zie je op de foto dat dat moedertje de vruchtzak kapot maakt met haar nagel. Papa zit erbij om te zorgen dat alles goed gaat.

 

 

“Omdat veel tweelingen in het ziekenhuis geboren worden, was deze geboorte natuurlijk extra speciaal!” Aldus Robin Baker.

Gelukkig was Robin daar om dit bijzondere moment op camera vast te leggen.

Wat vond je van deze foto’s? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen.

Bron: Trendnova.nl