Vanwege een unieke eigenschap op zijn hoofd wordt deze 3-jarige op de bus door wildvreemden getreiterd.

Lauren Gilbert is met haar zoon Noah in de bus onderweg als ze hoort wat een tiener over haar driejarige zegt. De Britse uit Southampton is zo geschokt dat ze een belangrijke boodschap op Facebook post:

“Vandaag brak mijn hart. Terwijl we op de bus zaten, was ik getuige hoe mijn driejarige zoon door een jongen schandalig behandeld werd. De tiener was niet ouder dan 13. Helaas was het niet de eerste keer en zal het ook niet de laatste keer zijn. En waarom? Omwille van zijn rode haar. Mijn prachtige zoon werd gezegd dat de sociale dienst hem zou moeten weghalen omdat zijn haarkleur walgelijk was.

Dan draaide de jongen in de bus zich naar zijn vriend en zei dat als hij ooit een kind met rood haar had dat hij het dan zou doden. Mijn zoontje is drie jaar oud en was erg overstuur. Ik was verwoest, want ik heb zelf rood haar en weet maar al te goed wat het is om op te groeien en constant gepest te worden.

Noah bleef maar vragen waarom de mensen zijn haar niet leuk vinden. Hij vroeg me om het te verven zodat de mensen het wel leuk zouden vinden. Hij vroeg me waarom hij niet zoals zijn broer kon zijn die geen rood haar heeft. Telkens hij dat vraagt, breekt mijn hart.

Mijn kleine jongen kijkt zo droevig en ik wil dat hij zich goed voelt. De reden waarom ik hiermee naar buiten kom, is omdat ik weet dat die gemene mensen in de minderheid zijn. Ik wil mijn jongen tonen dat er meer goed dan kwaad in de wereld is. Er bestaan aardige en niet veroordelende mensen die hen nooit zullen uitsluiten. Ik wil dat jullie dit massaal delen om mijn zoon te tonen hoe mooi hij is. Het is niet oké om iemand omwille van z´n huidkleur te pesten.”

Onwezenlijk dat een kleine jongen zulke dingen moet horen – en dat gewoon omwille van zijn haarkleur. Maar zijn moeder Lauren zal niet toelaten dat haar zoon zich minderwaardig moet voelen.

DEEL dit met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Newsner